Netbeheerder Zebra

Zebra Gasnetwerk is gas netwerkbeheerder in de regio West-Brabant en een deel van Zeeland. De netwerkbeheerder heeft de verantwoordelijkheid voor de hoge druk gastransportleiding, waar gas onder druk van 16 bar of meer wordt getransporteerd. Via deze netten wordt hoogcalorisch gas getransporteerd.

Over Zebra Gasnetwerk

De hoge druk gastransportleidingen zijn aangelegd in 1998 en vanaf dit moment is Zebra Gasnetwerk verantwoordelijk. Zebra gasnetwerk voert het beheer en onderhoud uit van het hoge druk gastransportnet. Het hoog calorisch gas wat door het hogedruk netwerk wordt getransporteerd, wordt bij Sas van Gent ingenomen en vervolgens getransporteerd naar verschillende aangesloten grootverbruikers.

Toekomst

Vanaf 2021 zal het gasnetwerk van zowel Zebra als Enduris en Enexis worden overgedragen aan Gasunie Transport Services. Hiermee wordt dit netwerk onderdeel van het landelijk gastransportnet. De bedoeling was dat deze overname al eerder plaats zou vinden, maar na onderzoek bleek het hogedruknet voor een complicerende factor te zorgen. Om deze reden is de overdracht uitgesteld, naar alle waarschijnlijkheid worden de obstakels komende tijd overwonnen en kan de overdracht alsnog in 2021 plaatsvinden.

Informatie en contact Zebra Gasnetwerk
Postadres Postbus 24, 4600 AA Bergen op Zoom
Bezoekadres Ampèrestraat 1, 4622 RE Bergen op Zoom
Telefoon 0164 21 09 51
E-mail info@zebragasnetwerk.nl