Essent

Energieleverancier Essent logo

Essent, opgericht in 1999, is met ruim 2,5 miljoen klanten één van de grote spelers op de energiemarkt in Nederland. De energieleverancier van gas en elektriciteit maakt onderdeel uit van het energieconcern RWE Groep en bedient naast de Nederlandse markt ook de Belgische markt. Het hoofdkantoor van Essent bevindt zich in Den Bosch. Meer informatie over Essent, de tarieven en de dienstverlening lees je op deze pagina.

Naar Essent

Essent aanbieding

Meer over Essent

Uitgangspunt van Essent is een betrouwbare, betaalbare en duurzame dienstverlening in een energiemarkt dat volop in ontwikkeling is. Op een markt met veel concurrentie en consumenten die sneller overstappen ligt de uitdaging voor Essent in het behouden van zijn marktaandeel, vergroten van de efficiëntie en het blijven investeren in de verduurzaming van energie. Essent was in 1995 het eerste energiebedrijf dat groene stroom introduceerde op de Nederlandse markt. Hoewel Essent dus aan een groene toekomst werkt, blijft het ook nog gebruik maken van conventionele energie om aan de vraag te kunnen voldoen en betaalbare marktprijs te kunnen blijven hanteren.

Tarieven Essent

Bij Essent kan je terecht voor verschillende soorten energiecontracten. Op de website kan je eenvoudig door middel van je postcode en huisnummer berekenen wat je tarief zal zijn. Bij sommige pakketten krijg je een presentje, zoals kortingen en energieproducten.  

DubbelGroen
Met dit pakket maak je gebruik van zowel duurzame stroom als gas. De stroom die je afneemt is overigens windenergie dat 100% in Nederland is opgewekt. Het gas is samengesteld uit koeienmest, gift-afval en rioolslib, maar omdat men dit nog niet op grote schaal kan opwekken, maakt Essent gebruik van 10% biogas en 90% CO2-gecompenseerd gas. Je kan kiezen om een contract af te sluiten voor 1 jaar, 3 jaar of zelfs 5 jaar met een vast tarief. 

Flexibel Contract
Indien je op zoek bent naar flexibiliteit en tegelijkertijd wilt profiteren van de marktwerking van de energieprijzen kan je kiezen voor (groene) stroom variabel. Het is overigens ook mogelijk deze variant met een looptijd van 1 jaar af te sluiten. De opzegtermijn voor de flexibele variant is 30 dagen.

Alleen Stroom
Geen behoefte aan gas omdat je reeds aangesloten bent bij een blokverwarming of stadsverwarming? Dan kan je bij Essent ervoor kiezen om alleen een stroom contract af te sluiten. Ook hier is sprake van 100% windenergie opgewekt in Nederland. Met dit pakket kan je kiezen voor een flexibel contract of een contract met een vast tarief voor 3 of 5 jaar. 

Naar Essent

Algemene informatie

In dit overzicht tref je algemene informatie aan over betalingswijzen, informatie over dal- en normaaltarieven en de invloed van verhuizing op je energiecontract.

Betaling

Via Mijn Essent kan je altijd jouw betaalmethode aanpassen. Hierbij is het belangrijk om te vermelden dat automatische incasso de voorkeur heeft. Handmatig betalen is meestal duurder. Mocht je willen overstappen naar automatische incasso, doe dit dan 3 dagen na betaling van je laatste factuur om zo dubbele betalingen te voorkomen. 

Op welke momenten gelden de laag- en normaaltarieven?

Indien je gebruik maakt van een dubbelmeter, gelden lage- en normale tarieven afhankelijk van het tijdstip waarop je elektriciteit gebruikt. Niet in alle provincies zijn deze tijden gelijk, in Noord Brabant en Limburg zijn deze anders dan in de overige Nederlandse provincies.

Noord Brabant en Limburg

Iedere werkdag tussen 7:00 en 21:00

Rest van het Nederland

Iedere werkdag tussen 7:00 en 23:00.

Je betaalt het lage tarief buiten bovengenoemde tijden om en tijdens weekenden en feestdagen.

Verhuizing

Bij verhuizing kan je de verhuizing via het online platform ‘Mijn Essent’ eenvoudig doorgeven. Welke gegevens heeft Essent hierbij van je nodig

  • De adresgegevens
  • Datum sleuteloverdracht
  • Meterstanden oude woning
  • Meterstanden nieuwe woning (binnen 7 dagen na verhuizing)

Extra diensten Essent

Via ‘Mijn Essent’ kan je handig je energieverbruik inzien, je termijnbedrag aanpassen en eventueel betaalwijzen wijzigen. Ook biedt Essent diverse kortingen op energiebesparende producten, zoals LED-lampensets of powerbanks voor je smartphone. Ten slotte is de energieleverancier ook benaderbaar via social media, waaronder Twitter en Facebook.

Verder kan je bij Essent ook terecht voor advies over hoe je jouw huishouden zo duurzaam mogelijk kan maken met PlusJeHuis. Je krijgt dan een op maat gemaakte overzicht van de kosten inclusief besparingen die je op je energierekening kan maken. Verder kan je ook je woning laten isoleren en zelf energie opwekken door middel van eigen zonnepanelen.

Daarnaast kan je ook op andere manieren je huis energiezuinig laten maken door Essent, bijvoorbeeld door regelmatig onderhoud van de CV-ketel, ventilatie en Smart Home oplossingen; software en gadgets die je verbruik nauwkeurig in de gaten houdt. 

Storingen bij Essent?

Is de elektriciteit uitgevallen? En lukt het niet de oorzaak van de storing te achterhalen? Bekijk eerst of de storing al bekend is bij je lokale netbeheerder op gasenstroomstoringen.nl. Indien je hiertoe geen toegang hebt of de storing is nog niet bekend, bel dan het Nationaal storingsnummer gas en stroom op 0800 – 9009.

Essent klantenservice

Heb je vragen over de producten van Essent? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice van Essent via:

Essent kunt u bereiken via telefoonnummer 0900 15 50.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08:00 ’s ochtends tot 18:00 uur ’s avonds. en Zaterdag van 09:00 tot 13:00

Inloggen Mijn Essent

Bijgaand de link waar klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij Essent.

Contactgegevens Essent

Ben je voor jouw situatie op zoek naar het antwoord op een specifieke vraag? Neem via onderstaande contactgegevens direct contact op met Essent.

 

Contactgegevens Essent

Telefoon

0900 – 1550

Postadres

5211 AK Den Bosch

Openingstijden klantenservice

8:00 tot 20:00 op werkdagen en zaterdag van 9:00-13:00

Naar Essent