Energieleveranciers

Om thuis energie te ontvangen dien je een contract af te sluiten met een Nederlandse energieleverancier. Een energieleverancier levert zowel elektriciteit als gas aan huishoudens. Om deze energie te kunnen leveren wordt gebruik gemaakt van transportnet van verschillende netbeheerders in de regio. Op deze pagina vind je een overzicht van verschillende Nederlandse energieleveranciers waar je uit kan kiezen. Vergelijk zelf de energiecontracten, prijzen, service en duurzaamheid van de verschillende energieleveranciers en sluit direct het meest voordelige energiecontract af!

Budget Energie

Budget_Energieleverancier

Sinds 2008 kan Budget Energie aan het rijtje ‘online’ energieleveranciers worden toegevoegd. Dat betekent dat je eenvoudig online al je energiezaken, zoals het inzien van je facturen of het wijzigen van het termijnbedrag, kan regelen. Budget Energie probeert zijn klanten op deze wijze een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden door te besparen op overheadkosten. Je hebt de keuze uit één variabel en twee mogelijke vaste tarieven.

Lees hier meer over Budget Energie

Eneco

eneco energieleverancier

Eén van de grootste spelers op de Nederlandse energiemarkt is Eneco, opgericht in 1995. Op dit moment levert Eneco volledige groene, duurzame energie aan zo’n twee miljoen huishoudens. Je kan kiezen voor een flexibel contract met variabele tarieven of een vast tarief gedurende 1 of 3 jaar.

Lees hier meer over Eneco

Energie Direct

Energiedirect.nl energieleverancier

Als kleine online energieleverancier draagt Energie Direct op dit moment zorg voor onder meer de levering van elektriciteit aan zo’n 350.000 huishoudens. Inzicht en bewustzijn creëren bij de klant wat betreft energieverbruik staan voorop. Door de diensten online aan te bieden tracht Energie Direct met een scherp tarief zijn energiecontracten in de markt te zetten. Er kan zowel voor groene als grijze stroom worden gekozen.

Lees meer over Energie Direct

Engie Energie

Energieleverancier ENGIE

ENGIE energie is een groot nutsbedrijf van Franse oorsprong. Vandaag de dag tref je die diensten van ENGIE aan in landen als Engeland, Nederland, Frankrijk en België. De energieleverancier streeft in zijn bedrijfsvoering naar het verduurzamen van de energiemarkt. Zo betrekt het klanten bij het managen van het energieverbruik, zodat klanten bewust meer op energieverbruik gaan letten. Zelf tovert ENGIE oude energiecentrales om in bijvoorbeeld zonneparken. Je kan bij ENGIE terecht voor verschillende energieproducten met vaste of variabele energieprijzen.

Lees hier meer over Engie Energie

Essent

essentenergielev

Essent is één van Nederlands grootste energieleveranciers en draagt op dit moment zorg voor de levering van energie aan ongeveer 2,5 miljoen huishoudens. Essent is de eerste energieleverancier die in 1995 groene stroom introduceerde op de Nederlandse energiemarkt. Op dit moment maakt Essent nog gebruik van een mix van groene en grijze energie om alle huishoudens zonder problemen energie te kunnen blijven leveren. Daarbij heb je de keuze uit een aantal vaste energiecontracten waarvan de tarieven niet mee schommelen met de marktwerking en een variabel tarief.

Lees hier meer over Essent

Greenchoice

greenchoice

Een groene keuze, zoals de naam al doet blijken. Bij Greenchoice kies je voor duurzame en volledige groene energiecontracten. Op dit moment levert de energieleverancier zijn diensten aan zo’n 370.000 huishoudens. De contracten bieden je de keuze energie te ontvangen uit verschillende bronnen, bijvoorbeeld 100% Nederlandse wind of 100% Nederlands groen, waarvan 65% van de energie uit biomassa van Nederlandse bodem wordt opgewekt.

Lees hier meer over Greenchoice

Vattenfall

Vattenfall logo

Het Vattenfall concern is één van de grootste elektriciteitsproducenten actief op Europees grondgebied. Op dit moment ontvangen zo’n twee miljoen consumenten, bedrijven en andere organisaties energie via Vattenfall in Nederland. Bij Vattenfall heb je de keuze uit ‘grijze’ of ‘groene’ energiecontracten die een variabel of vast tarief kunnen hebben.

Lees hier meer over Vattenfall

Pure Energie

Energieleverancier Pure

De naam Pure Energie verwijst naar de bron van deze energie: de energie komt puur uit wind- of zonne-energie. Het merk is tot ontwikkeling gekomen onder de vleugels van Raedthuys, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van diverse windmolenparken. Je hebt de keuze uit vaste energiecontracten met een looptijd van 1, 3, of 5 jaar. Ten slotte biedt Pure Energie ook nog een variabel energiecontract.

Lees hier meer over Pure Energie

United Consumers

Energieleverancier United

UnitedConsumers heeft de handen ineen geslagen met energieleverancier ENGIE. Het consumentencollectief levert inmiddels aan ruim 500.000 consumenten en kan als gevolg van het collectieve contract met ENGIE korting bieden. De energiecontracten bieden korting in de vorm van bijvoorbeeld een welkomstbonus, stapelkorting of regiokorting.

Lees hier meer over United Consumers

Vandebron

Energie afnemen direct van de producent? Het kan bij Vandebron, de naam zegt het al, precies waar je energie vandaan komt. De energie is volledig groen van aard en afkomstig uit onder meer wind, water en zon. Hoe werkt het? Kies zelf de producent waar je de energie van af wil gaan nemen en sluit met deze producent een energiecontract dat past bij je eigen energieverbruik.

Lees hier meer over Vandebron