Netbeheerder Rendo

Netbeheerder Rendo logo

In het noorden en oosten van het land is netbeheerder Rendo verantwoordelijk voor de elektriciteit en gasaansluitingen. Rendo is één van de kleinere netbeheerders en werkt met diverse partijen samen om efficiënt en toonaangevend te zijn binnen de branche. Rendo is zich zeer bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die ze heeft. Op het gebied van duurzame energie probeert deze netbeheerder bijvoorbeeld beter dan gemiddeld te presteren.

Over Rendo

Rendo is het netwerkbedrijf dat verantwoordelijk is voor de distributie van gas en elektriciteit in Drenthe en Overijssel. Het netwerkbedrijf heeft als ambitie om haar huidige positie voortdurend verder te ontwikkelen en te verbeteren. Rendo heeft een actieve rol op het gebied van duurzaamheid in de regio. Hiervoor werkt het bedrijf graag samen, onder meer met de gemeenten waarin Rendo actief is.

De gemeenten zijn aandeelhouder van Rendo. In Drenthe zijn dit de gemeenten Meppel, Hoogeveen, Coevorden, De Wolden en Westerveld. In Overijssel zijn de gemeenten Steenwijkerland, Staphorst, Hardenberg en Zwartewaterland de aandeelhouders van Rendo. Door deze hechte samenwerking kan zowel de infrastructuur als de ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie optimaal geschieden.

Gas netbeheerder van Rendo in 2020

Gas netbeheerder van Rendo in 2020

Duurzaamheid

Rendo heeft grote ambities als het gaat om het leveren van duurzame energie. De netbeheerder wil vanaf 2030 alleen nog maar duurzaam gas gebruiken en leveren aan haar klanten. In 2022 moet een kwart van de fossiele energie al vervangen zijn door een groene variant.

Maar Rendo is niet alleen kritisch op haar product, ook intern zijn ze actief bezig met duurzaamheid. Zo liggen er op het hoofdkantoor van de netbeheerder zonnepanelen en proberen ze bedrijfsauto’s of op groengas te laten rijden of te kiezen voor elektrische auto’s.

Informatie en contact Rendo
Bezoekadres Setheweg 1, 7942 LA Meppel
Postadres Postbus 18, 7940 AA Meppel
Telefoon 0522 – 856 400
E-mail info@rendo.nl