Eneco

Eneco Energie, onderdeel van de Eneco Groep, is met twee miljoen klanten één van Nederlands grootste energieleveranciers. Naast energievoorziening aan particulieren, richt de Eneco Groep zich met verschillende andere labels ook op (specifieke) delen van de zakelijke markt. In zijn huidige vorm is Eneco sinds 1995 actief, hoewel de ‘roots’ van het bedrijf teruggaan tot midden 19e eeuw.

Eneco is een energieleverancier van Nederlandse oorsprong met ruim honderd jaar ervaring op de energiemarkt. Het hoofdkantoor bevindt zich in Rotterdam. Ook over de grens is Eneco actief in landen als Engeland, Duitsland, België en Frankrijk. Eneco investeert in de opwekking van duurzame, groene energie en mag voor de derde keer op rij een hoge beoordeling van de Consumentenbond, het WNF, Greenpeace en WISE in de zak steken. Deze organisaties hebben 37 energieleveranciers beoordeeld op inkoop, productie, levering en investering in de opwekking van stroom. Eneco is van de 5 grote spelers op de markt als beste uit de bus gekomen.

Tarieven Eneco

De energiecontracten van Eneco zijn volledig duurzaam en groen: de opgewekte stroom komt uit wind- en zonne-energie. Je hebt de keuze uit een flexibel tarief en twee vaste tarieven: de looptijd van deze tarieven bedragen een jaar of drie jaar. In onderstaand overzicht worden de verschillende opties uitgelicht:

Flexibel
Een flexibel contract bij Eneco biedt je de mogelijkheid te profiteren van de geldende markttarieven en de flexibiliteit om je contract op ieder gewenst moment op te kunnen zeggen. De energieprijzen veranderen in januari en juli, deze prijs kan lager uitvallen, maar ook gelijk blijven of hoger worden. Indien je meer zekerheid wilt over de energie uitgaven, kan je voor één van de vaste contracten kiezen.

Vast: 1 jaar
Een vast contract biedt je zekerheid over het te betalen tarief gedurende het contractjaar. Het tarief wordt vooraf vastgesteld en blijft dus het hele jaar gelijk. Indien de prijzen op de energiemarkt zich ongunstig ontwikkelen, profiteer je van een lager, vast tarief.

Vast: 3 jaar
Indien het in de lijn der verwachting ligt dat de tarieven voor energie de komende jaren gaan stijgen, kan je voor langdurige zekerheid kiezen. Met een vast contract voor 3 jaar weet je waar je aan toe bent: bovendien vergoed Eneco een eventuele opzegboete bij een andere energieleverancier bij de overstap naar deze contractvorm.

Overstappen

Bij de overstap van je oude energieleverancier naar Eneco krijg je te maken met een opzegtermijn. Afhankelijk van je energiecontract, kan het ook zijn dat je niet direct kan opzeggen of bij het eerder opzeggen van je contract te maken krijgt met een opzegboete. Ook bij Eneco krijg je te maken met een opzegtermijn.

Opzegtermijn en opzegboete
Voor het flexibel contract van Eneco geldt een opzegtermijn van 9 dagen. Daarna kan je, zonder met een opzegboete te worden geconfronteerd, het energiecontract opzeggen. Bij de vaste contracten ligt het anders, indien je voor het einde van het contract opzegt krijg je te maken met een opzegboete.

  • 1-18 maanden voor einde contractduur: €50,-
  • 18-24 maanden voor einde contractduur: €75,-
  • 24-30 maanden voor einde contractduur: €100,-
  • 30 of meer maanden voor einde contractduur: €125,-

Indien je overstapt naar Eneco 3 jaar vast krijg je de opzegboete die je huidige energieleverancier in rekening brengt tot maximaal €125,- vergoed. Om de boete vergoed te krijgen, dien je het online declaratieformulier ‘boetevergoeding’ in te vullen.

Algemene informatie

Hieronder vind je meer algemene informatie omtrent betaling, informatie over bijzondere tarieven en mogelijke wijzigingen in je energiecontract.

Betaling
Bij Eneco kan je de energierekening op verschillende manieren betalen. Het is mogelijk de rekening te voldoen via:

  • Acceptgiro
  • Automatisch incasso
  • iDEAL
  • Op het postkantoor of GWK

Op welke momenten gelden de laag- en normaaltarieven?
Op welke tijdstippen gelden de dal- en normaaltarieven bij Eneco? Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen Noord Brabant en Limburg en de overige Nederlandse provincies.

Noord Brabant en Limburg
Iedere werkdag tussen 7:00 en 21:00.

Rest van het Nederland
Iedere werkdag tussen 7:00 en 23:00.

Buiten deze tijden om, in het weekend en op feestdagen betaal je daltarief.

Verhuizing
Indien je gaat verhuizen, dien je de verhuizing uiterlijk twee weken van tevoren door te geven. Als gevolg van de verhuizing wijzigt je energiecontract, bij bepaalde energieleveranciers is het wellicht niet mogelijk je energiecontract voort te zetten. Informeer bij je energieleverancier naar de mogelijkheid tot het meeverhuizen van je contract naar het nieuwe adres. In dat geval is het zeer belangrijk goed de meterstanden te noteren bij het verlaten van je oude woning en bij aankomst in je nieuwe woning.

Stroometiket
In onderstaand overzicht kan je inzien uit welke bronnen de energie voor consumenten wordt opgewekt.

Energiebronnen

Energieverbruik

Wind

22,10%

Zon

0,40%

Waterkracht

77,90%

Kolen

0,00%

Aardgas

0,00%

Nucleair

0,00%

Overig

0,00%

*Dit is het stroometiket over 2014

Extra diensten Eneco

Aan de hand van het online platform ‘Mijn Eneco’ heb je inzicht in je dagelijkse energieverbruik, kan je zelf een termijnbedrag instellen en het betalingsmoment bepalen. Heb je vragen of wil je ervaringen uitwisselen met andere klanten? Eneco heeft een forum waar je vragen kan stellen en antwoorden op vragen die eerder door andere klanten zijn gesteld kan lezen. Ook staat de energieleverancier voor je klaar op social media via twitter en facebook.

Storingen

Op het moment dat je te maken krijgt met een storing is het belangrijk eerst vast te stellen of je de enige in de buurt bent die kampt met energieproblemen. In dat geval is het handig even bij de buren aan te bellen om te checken of daar wel gewoon energie binnenkomt. Ook op de website gasenstroomstoringen.nl kan je inzien of er een landelijke (of regionale) storing gaande is. Is de storing nog niet bekend? Dan kan je het Nationaal storingsnummer gas en stroom bellen op 0800 – 9009.

Contactgegevens Eneco

Direct contact opnemen met Eneco voor een specifieke vraag? Via onderstaande contactgegevens kan je Eneco bereiken.

 

Contactgegevens Eneco

Email

Contactformulier op website

Website

eneco.nl

Telefoon

0900 – 0201

Postadres

Postbus 1014, 3000 BA Rotterdam

Openingstijden klantenservice

8:00 tot 18:00 op werkdagen