Eneco

Energieleverancier Eneco logo

Eneco Energie, onderdeel van de Eneco Groep, is met twee miljoen klanten één van Nederlands grootste energieleveranciers. Naast energievoorziening aan particulieren, richt de Eneco Groep zich met verschillende andere labels ook op (specifieke) delen van de zakelijke markt. In zijn huidige vorm is Eneco sinds 1995 actief, hoewel de ‘roots’ van het bedrijf teruggaan tot midden 19e eeuw.

Eneco is een energieleverancier van Nederlandse oorsprong met ruim honderd jaar ervaring op de energiemarkt. Het hoofdkantoor bevindt zich in Rotterdam. Ook over de grens is Eneco actief in landen als Engeland, Duitsland, België en Frankrijk. Eneco investeert in de opwekking van duurzame, groene stroom en mag voor de derde keer op rij een hoge beoordeling van de Consumentenbond, het WNF, Greenpeace en WISE in de zak steken. Deze organisaties hebben 37 energieleveranciers beoordeeld op inkoop, productie, levering en investering in de opwekking van stroom. Eneco is van de 5 grote spelers op de markt als beste uit de bus gekomen.

Naar Eneco Energie

eneco aanbieding

Tarieven Eneco

Opvallend is dat je geen ingewikkelde schema’s of tabellen moet raadplegen om te weten wat voordelig is voor jouw situatie. In plaats daarvan kan je bij elke pakket met je postcode precies berekenen hoe je maandbedrag eruit gaat zien. Zo weet je snel welk product het beste bij je past.

De opgewekte stroom komt uit wind- en zonne-energie: bij Eneco heb je de garantie dat de stroom die je ontvangt duurzaam is opgewekt. Hierin heb je echter meer dan voldoende vrijheid: zo kan je kiezen tussen windenergie of zonne-energie. Je kan zelfs kiezen waar deze binnen Nederland of Europa is opgewekt. Op het gebied van gas kan je kiezen tussen Standaard en en Gecompenseerd. De laatste optie is duurder, maar het geld dat je extra betaalt is dan bestemd voor duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. 

Daarnaast kan je je aanmelden voor Stadswarmte. Dit houdt in dat je jouw huis verwarmd met restwarmte dat ontstaat uit warmte die vrijkomt bij de productie van stroom en het verbranden van afval. Het afgekoelde water stroomt vervolgens terug naar de energiecentrales en afvalverwerkingscentrales om weer op te warmen. Zo ontstaat er een zeer duurzame kringloop!

Wanneer je een keuze hebt gemaakt in een product kan je kiezen tussen verschillende contractvormen: 

Flexibel
Een flexibel contract bij Eneco biedt je de mogelijkheid te profiteren van de geldende markttarieven en de flexibiliteit om je contract op ieder gewenst moment op te kunnen zeggen. De energieprijzen veranderen in januari en juli, deze prijs kan lager uitvallen, maar ook gelijk blijven of hoger worden. Indien je meer zekerheid wilt over de energie uitgaven, kan je voor één van de vaste contracten kiezen.

Vast: 1 jaar
Een vast contract biedt je zekerheid over het te betalen tarief gedurende het contractjaar. Het tarief wordt vooraf vastgesteld en blijft dus het hele jaar gelijk. Indien de prijzen op de energiemarkt zich ongunstig ontwikkelen, profiteer je van een lager, vast tarief.

Vast: 3 jaar / 4 jaar
Indien het in de lijn der verwachting ligt dat de tarieven voor energie de komende jaren gaan stijgen, kan je voor langdurige zekerheid kiezen. Met een vast contract voor 3 of 4 jaar weet je waar je aan toe bent: bovendien vergoed Eneco een eventuele opzegboete bij een andere energieleverancier bij de overstap naar deze contractvorm.

Let op!
Voor het gebruik van warmte kan je niet gebruik maken van een vast contractvorm. Dit heeft te maken met het feit dat de markt voor warmtelevering niet vrij is. Dit in tegenstelling tot gas. Wel is het zo dat je bij gas ook geen vast tarief kan afsluiten. Dit omdat Eneco je verbruik niet kan meten. Men gaat daarom uit van 65 m3 per jaar. 

Overstappen

Bij de overstap van je oude energieleverancier naar Eneco krijg je te maken met een opzegtermijn. Afhankelijk van je energiecontract, kan het ook zijn dat je niet direct kan opzeggen of bij het eerder opzeggen van je contract te maken krijgt met een opzegboete. Ook bij Eneco krijg je te maken met een opzegtermijn.

Algemene informatie

Hieronder vind je meer algemene informatie omtrent betaling, informatie over bijzondere tarieven en mogelijke wijzigingen in je energiecontract.

Betaling

Bij Eneco kan je de energierekening op verschillende manieren betalen. Het is mogelijk de rekening te voldoen via:

  • Internetbankieren
  • Automatisch incasso 
  • iDEAL (via Mijn Eneco en Mijn Eneco)

Op welke momenten gelden de laag- en normaaltarieven?

Op welke tijdstippen gelden de dal- en normaaltarieven bij Eneco? Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen Noord Brabant en Limburg en de overige Nederlandse provincies.

Noord Brabant en Limburg
Iedere werkdag tussen 7:00 en 21:00.

Rest van het Nederland
Iedere werkdag tussen 7:00 en 23:00.

Buiten deze tijden om, in het weekend en op feestdagen betaal je daltarief.

Verhuizing

Indien je gaat verhuizen, dien je de verhuizing uiterlijk twee weken van tevoren door te geven. Als gevolg van de verhuizing wijzigt je energiecontract, bij bepaalde energieleveranciers is het wellicht niet mogelijk je energiecontract voort te zetten. Informeer bij je energieleverancier naar de mogelijkheid tot het meeverhuizen van je contract naar het nieuwe adres. In dat geval is het zeer belangrijk goed de meterstanden te noteren bij het verlaten van je oude woning en bij aankomst in je nieuwe woning.

Eneco stroometiket

In onderstaand overzicht kan je inzien uit welke bronnen de energie voor consumenten in 2022 werd opgewekt: 

Energiebronnen

Energieverbruik

Wind

67,3%

Zon

32,7%

Waterkracht

0,00%

Kolen

0,00%

Aardgas

0,00%

Nucleair

0,00%

Overig

0,00%

Extra diensten Eneco

Naast energieleverancier helpt Eneco je ook met het bijhouden van je verbruik en zelf het zelf opwekken van je energie. Dit stelt je in staat om zelf de regie te houden om zo duurzaam en bewust mogelijk te leven. Hiervoor heeft Eneco een assortiment aan energieproducten beschikbaar. 

Hierbij kan je denken aan een slimme meter (Toon) en app (Mijn Eneco), maar ook boilers, warmtepompen en zelfs een onderhoudscontract voor je CV-ketel. Daarnaast kan je zelfs terecht voor zonnepanelen of een zonnehub waarmee je energie opwekt samen met je buren. Voor de bewuste rijder heeft Eneco ook een oplaadpunt voor je elektrische auto. 

Storingen

Op het moment dat je te maken krijgt met een storing is het belangrijk eerst vast te stellen of je de enige in de buurt bent die kampt met energieproblemen. In dat geval is het handig even bij de buren aan te bellen om te checken of daar wel gewoon energie binnenkomt. Ook op de website gasenstroomstoringen.nl kan je inzien of er een landelijke (of regionale) storing gaande is. Is de storing nog niet bekend? Dan kan je het Nationaal storingsnummer gas en stroom bellen op 0800 – 9009.

Eneco klantenservice

Heb je vragen over de producten van Eneco? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice van Eneco via:

Eneco kunt u bereiken via telefoonnummer 088 – 8951111.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag geopend van 08:30 ’s ochtends tot 18:00 uur ’s avonds.

Inloggen Mijn Eneco

Bijgaand de link waar klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij Eneco.
Naar Eneco Energie

Contactgegevens Eneco

Direct contact opnemen met Eneco voor een specifieke vraag? Via onderstaande contactgegevens kan je Eneco bereiken.

 

Contactgegevens Eneco

Email

Contactformulier op website

Telefoon

088 – 8951111

Postadres

Postbus 1014, 3000 BA Rotterdam

Openingstijden klantenservice

8:00 tot 18:00 op werkdagen