Over ons

Het ontstaan van EnergieKamer.nl is terug te leiden naar 2008. In dit jaar geven de Consumentenbond, VEMW, Vereniging Eigen Huis en MKB Nederland in een brief aan dat consumenten en bedrijven van 2004 tot 2009 in totaal €1 miljard euro te veel hebben betaald voor energie. Deze organisaties vinden dat dit geld terug moet naar de afnemers, en wel in de vorm van tariefsverlaging.

Om de afnemers van energie te informeren wordt door de NMa  het informatieloket ConsuWijzer in het leven geroepen. ConsuWijzer geeft praktisch advies over de rechten van afnemers van energie. EnergieKamer.nl informeert consumenten over de energiemarkt.

EnergieKamer.nl is een zelfstandige entiteit die niet meer gelieerd is aan een overheidsinstantie. Het team achter EnergieKamer.nl helpt consumenten vandaag de dag om de beste te keuze te maken op het gebied van energie, duurzaamheid en energiebesparing. Dit doet EnergieKamer.nl 100% objectief en 100% onafhankelijk.

Onze visie

EnergieKamer.nl zet zich onafhankelijk in voor een transparantere energiemarkt, waarin consumenten beter geïnformeerd beslissingen kunnen nemen. Het team van EnergieKamer.nl werkt oplossingsgericht om ervoor te zorgen dat consumenten hun rechten omtrent energie goed kennen.

Waar verdienen wij ons geld mee?

EnergieKamer.nl krijgt een eenmalige commissie van een energiemaatschappij als een bezoeker via de vergelijker is overgestapt. De vergoeding kan per maatschappij verschillen. Wij zullen nooit de vergelijk resultaten, dan wel onze informatie hier invloed op laten hebben. Ons streven is om kwalitatief hoogwaardige informatie aan te bieden aan onze bezoeker. Daarbij proberen wij dit zo uitgebreid mogelijk en in leesbare taal aan te bieden aan de consument.

Vraag, opmerking of suggestie?

U kunt ons bereiken via Telefoon, E-mail of WhatsApp.
Wij proberen vragen altijd binnen 24 uur te beantwoorden.