Over ons

Het ontstaan van EnergieKamer.nl is terug te leiden naar 2008. In dit jaar geven de Consumentenbond, VEMW, Vereniging Eigen Huis en MKB Nederland in een brief aan dat consumenten en bedrijven van 2004 tot 2009 in totaal €1 miljard euro te veel hebben betaald voor energie. Deze organisaties vinden dat dit geld terug moet naar de afnemers, en wel in de vorm van tariefsverlaging.

Om de afnemers van energie te informeren wordt door de NMa in samenwerking met het informatieloket ConsuWijzer de EnergieKamer in het leven geroepen. ConsuWijzer geeft praktisch advies over de rechten van afnemers van energie. Sindsdien informeert EnergieKamer.nl consumenten over de energiemarkt.

Tegenwoordig is EnergieKamer.nl een zelfstandige entiteit die niet meer gelieerd is aan een overheidsinstantie. Het team achter EnergieKamer.nl helpt consumenten vandaag de dag om de beste te keuze te maken op het gebied van energie, duurzaamheid en energiebesparing. Dit doet EnergieKamer.nl 100% objectief en 100% onafhankelijk.

Onze visie

EnergieKamer.nl zet zich onafhankelijk in voor een transparantere energiemarkt, waarin consumenten beter geïnformeerd beslissingen kunnen nemen. Het team van EnergieKamer.nl werkt oplossingsgericht om ervoor te zorgen dat consumenten hun rechten omtrent energie goed kennen. Heb je een aanvulling op de informatie van EnergieKamer.nl? Neem dan contact op met ons op.