Budget Energie Energieleverancier

Budget_Energieleverancier

Budget Energie, opgericht in 2008, is een relatief nieuwe, online energieleverancier op de Nederlandse markt. Zoals de naam al doet vermoeden, tracht Budget Energie zijn tarieven zo laag mogelijk te houden door te besparen op organisatiekosten. De dienstverlening van deze energieleverancier speelt zich dan ook met name op online gebied af. Daarnaast wordt de organisatie zo efficiënt mogelijk ingericht: er wordt daarbij onder meer besloten dat er weinig geld verdwijnt in grote marketingcampagnes of andere extra’s. Zoek je meer informatie over Budget Energie of de tarieven? Lees dan verder!

Meer over Budget Energie

Budget Energie omschrijft in zijn visie dat de doorsnee energieleverancier onnodig inefficiënt te werk kan gaan. Juist op efficiëntie in de werkwijze en ‘budget’ tarieven probeert Budget Energie zich te onderscheiden. De energieproducten worden daarbij zo direct mogelijk aan de klant aangeboden. Je kan op vrij eenvoudige wijze een energiecontract online afsluiten.

Tarieven Budget Energie

Indien je op zoek bent naar een energiecontract, biedt Budget Energie je de keuze uit een drietal ‘duurzame’ opties. Duurzaam omdat de geleverde energie bij Budget Energie altijd groen en duurzaam opgewekt is. De looptijd en hoogte van de tarieven verschilt per energiecontract. Je hebt de volgende opties:

Variabel
De prijs die je betaalt voor de geleverde energie is gelijk aan de actuele energieprijzen op de markt. Deze contractvorm is bovendien op ieder gewenst moment opzegbaar. Indien je op zoek bent naar meer zekerheid en vastigheid in tarieven, kan je kiezen voor een eenjarig of driejarig vast contract.

1 jaar vast
Indien je kiest voor deze contractvorm, ontvang je gedurende het hele jaar tegen een vast tarief (deze wordt vooraf berekend) energie. Ten eerste biedt deze contractvorm je meer zekerheid omtrent je energiekosten voor het komende jaar. Mochten de marktprijzen zich echter gunstig ontwikkelen, dan blijf je toch hetzelfde afgesproken tarief betalen.

3 jaar vast
Indien het erop lijkt dat de energieprijzen de komende jaren stijgen, kan je voor langdurige zekerheid kiezen door het 3 jaar vast energiecontract af te sluiten. Op die manier ben je zeker van een laag tarief gedurende drie jaar. Tegen de lange contractduur staat een laag tarief dat niet wordt beïnvloed door prijsschommelingen.

Bekijk en vergelijk hier de tarieven

Overstappen

Indien je overweegt over te stappen naar Budget Energie omdat je oude energiecontract eindigt of omdat je verwacht extra te kunnen besparen, kan je te maken krijgen met een opzegtermijn. Indien je voor de opzegtermijn het contract opzegt, kan je bovendien worden geconfronteerd met een opzegboete. Hoe zit dat precies bij Budget Energie?

Opzegtermijn en opzegboete
Afhankelijk van het afgesloten energiecontract bij Budget Energie, geldt een opzegtermijn. Mocht je voor het einde van de contractduur op willen zeggen, wordt een opzegboete in rekening gebracht. Hoe hoog kan deze uitvallen?

  • Bij 1 maand tot 18 maanden resterende contractduur: €50,-
  • Bij 18 maand tot 24 maanden resterende contractduur: €75,-
  • Bij 24 maand tot 30 maanden resterende contractduur: €100,-
  • Bij 1 maand tot 18 maanden resterende contractduur: €125,-

Stap je over van een andere energieleverancier naar Budget Energie en wordt een opzegboete in rekening gebracht? In dat geval biedt Budget Energie geen vergoeding voor deze opzegboete.

Algemene informatie

In onderstaand overzicht vind je algemene informatie met betrekking tot wijzigingen in je energiecontract, betaling en informatie over de (dal)tarieven.

Betaling
De gebruikelijke betalingsmethode bij Budget Energie is automatisch incasso. Indien je liever zelf het betalingsmoment bepaald, kan je ook zelf het factuurbedrag overmaken. Wel worden hier extra administratiekosten van €3,03 per maand worden voor in rekening gebracht.

Op welke momenten gelden de laag- en normaaltarieven?
Op welk moment de dal- of normale tarieven gelden is onder meer afhankelijk van de regio waar je woont. Alleen in Limburg en Noord Brabant geldt het normale tarief elke werkdag tussen 7:00 en 21:00. In de rest van het land start het daltarief later om 23:00. Buiten deze tijden om betaal je dus het daltarief, dat betekent een laag tarief gedurende:

  • De nacht;
  • Het weekend;
  • Bepaalde feestdagen, zoals de kerstdagen en hemelvaart.

Verhuizing
Een verhuizing brengt ook wijzigingen in je energiecontract met zich mee. Ten eerste is het van belang te controleren of het mogelijk is je energiecontract mee te verhuizen. Ook kan het zijn dat je liever overstapt naar een andere energieleverancier. De verhuizing geef je door bij de klantenservice van Budget Energie (zie onderstaande contactgegevens). De verhuizing dient in ieder geval 14 dagen voor de sleuteloverdracht te zijn doorgegeven. Noteer goed de meterstanden bij vertrek uit je oude woning en bij aankomst in de nieuwe!

Stroometiket
Bekijk onderstaande tabel om te zien uit welke bronnen de energie van Budget Energie wordt geput.

Energiebronnen

Energieverbruik

Kolen

0,00%

Aardgas

0,00%

Nucleair

0,00%

Wind

23,00%

Zon

77,00%

Waterkracht

0,00%

Biomassa

0,00%

Overig

0,00%

*Stroometiket over 2015

Extra diensten Budget Energie

Budget Energie biedt nieuwe klanten een overstapservice: de energieleverancier zoekt in dat geval voor je uit tot wanneer je huidige energiecontract loopt bij je energieleverancier. Vervolgens wordt ervoor gezorgd dat het nieuwe energiecontract naadloos aansluit op het eindpunt van het oude contract. Op deze manier wordt een mogelijk opzegboete voorkomen voor het eventueel te vroeg opzeggen van je huidige energiecontract.

Storingen

Indien je te maken krijgt met een storing, is het zaak eerst te beoordelen of deze storing mogelijk een externe oorzaak heeft. Ligt de storing aan je eigen installatie? Neem in dat geval contact op met Budget Energie. In geval het een externe storing betreft, kan je het Nationaal storingsnummer gas en stroom bellen op 0800 – 9009. Om te checken of de storing al bekend is bij je netbeheerder, kan je kijken op gasenstroomstoringen.nl.

Contactgegevens Budget Energie

Staat het antwoord op je vragen er niet bij of heb je een andere vraag voor Budget Energie? Via onderstaande gegevens kan je contact opnemen met deze energieleverancier.

 

Contactgegevens Budget Energie

Email

Contactformulier op website

Website

budgetenergie.nl

Telefoon

020-205 55 555

Postadres

Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam

Openingstijden klantenservice

8:30 tot 19:00