Vattenfall

Vattenfall logo

Energieleverancier Vattenfall is onderdeel van het internationale, Zweedse energieconcern Vattenfall, de grootste warmteproducent en ook een van de grootste elektriciteitsproducten in Europa. Vattenfall is een van de grootste energieleveranciers van Nederland en bedient ruim 2 miljoen bedrijven, organisaties en consumenten. Ze bieden aan hun klanten diverse energie-gerelateerde producten, elektriciteit, gas, warmte, gebouwkoeling met Vattenfall koude en andere diensten.

Meer over Vattenfall

Vattenfall heeft als uitgangspunt een balans te vinden tussen de betrouwbaarheid van de levering, de betaalbaarheid van energie en daarnaast een zo duurzaam mogelijke energieproductie. Het hoofdkantoor van Vattenfall bevindt zich in Amsterdam. Ze zorgen voor betrouwbare levering door gebruik te maken van duurzame energiebronnen maar ook fossiele brandstoffen.

Vattenfall heeft als lange termijn doel om volledig over te stappen op groene stroom. Echter stellen ze wel dat op dit moment niet iedereen in Nederland van stroom kan worden voor zien met duurzame energie. Vattenfall investeert ook regelmatig in duurzame projecten.

De energieleverancier heeft drie kernwaarden opgesteld. Met de kernwaarden willen ze richting geven aan hun werkzaamheden. Ten eerste is veiligheid een van de kernwaarden. Dit is dan ook de prioriteit van Vattenfall. Ze willen er alles aan doen de werknemers een veilige en gezonde werkplek te bieden. Ten tweede is prestatie een van de kernwaarden. Ze streven er namelijk naar hun doelstellingen verwezenlijken. Ten derde is een van de kernwaarden samenwerking. Onderling vertrouwen, kennisuitwisseling, ontwikkeling en open en eerlijke samenwerking zijn de steunpilaren om samen de doelstellingen te bereiken.

Tarieven Vattenfall

Bij Vattenfall kun je een contract afsluiten met een vast of variabel tarief. De contracten die Vattenfall aanbiedt hebben een looptijd tussen de 1 en 3 jaar. Ook kun je bij Vattenfall een overeenkomst voor een onbepaalde tijd afsluiten. De overeenkomst voor onbepaalde tijd heeft dan een variabel tarief, ook deze kunnen elke maand opgezegd worden. Vattenfall biedt de volgende opties:

Ideaal Energie (vast 1 jaar)
Bij Ideaal Energie betaal je een vaste prijs tot 1 jaar. Deze prijs kan echter nog wel dalen. Zo heb je dus geen last van prijsstijgingen. Wanneer de energieprijzen dalen profiteer je er wel van.

Standaard Energie (maandelijks opzegbaar)
Als je er voor kiest om bij Vattenfall een overeenkomst Standaard Energie af te sluiten, dan profiteer je van prijsdalingen. Omdat het energiecontract voor een onbepaalde tijd is, kunnen de tarieven 2 keer per jaar wijzigen. Wanneer de prijzen dalen, dan daalt voor jou de prijs ook. Wanneer de prijzen stijgen, dan stijgt jouw prijs ook. Ook is deze overeenkomst maandelijks opzegbaar.

Vaste Prijs Energie (vast, 1,3 of 5 jaar)
Bij een overeenkomst Vaste Prijs Stroom en Vaste Prijs Gas kan je kiezen voor een vaste prijs van de energie van 1,3 of 5 jaar. Als de prijzen van energie stijgen, dan stijgen de prijzen voor jou niet.

Duurzame Energie (vast 1 of 3 jaar)
Bij het afsluiten van deze overeenkomst krijg je groene stroom. De stroom wordt gehaald uit wind, water en gas met CO2-compensatie. De duurzame stroom komt uit eigen land en wordt helemaal opgewekt uit Nederlandse natuurlijke bronnen wind en water. 26% van alle windenergie van Nederland wordt door Vattenfall en haar partners opgewekt.

Korting
Nieuwe klanten krijgen bij de meeste overeenkomsten 5% korting op de variabele leveringskosten van stroom. Deze korting wordt jaarlijks verhoogd met 5% tot een maximale korting van 25%.

Overstappen

Wil je overstappen van Vattenfall naar een andere verzekeraar dan kun je het contract opzeggen voordat het contract afloopt. Deze kosten worden dan wel bij je in rekening gebracht. Bij een contract voor onbepaalde tijd worden er geen kosten in rekening gebracht. Ook worden er geen kosten in rekening gebracht bij een contract wat bijna afloopt. Wanneer je vergeten bent je contract op te zeggen als het is afgelopen, dan wordt het contract verlengd voor een onbepaalde tijd tegen een variabele prijs.Opzegvergoeding
Bij Vattenfall geldt een opzegvergoeding als het contract eerder wordt opgezegd. Er geldt bij verschillende resterende looptijden een opzegvergoeding per product stroom of gas. Deze zijn inclusief BTW:

– 0 tot 18 maanden voor het einde van de contractduur: €50,-
– 18 tot 24 maanden voor het einde van de contractduur: €75,-
– 24 tot 30 maanden voor het einde van de contractduur: €100,-
– 30 maanden en langer voor het einde van de contractduur: €125,-

Overstapkorting
Soms geldt er bij Vattenfall een actieaanbod als je wilt overstappen naar Vattenfall. Je krijgt dan een overstapkorting. Het is afhankelijk van de looptijd van het contract hoe hoog deze overstapkorting is. Bij een 1- of 2-jarig contract is dit maximaal €50,-. Bij een 3 -jarig of langer contract is dit maximaal €125,-. Je moet dan wel voldoen aan de voorwaarden voor de overstapkorting.

Algemene informatie

Informatie over hoe je kunt betalen, wanneer welke tarieven gelden en wat je moet doen als je gaat verhuizen vind je hieronder:

Betaling
Vattenfall biedt de mogelijkheid om op verschillende manieren de energierekening te betalen. Er kan betaald worden via:

– Acceptgiro
– Automatische incasso
– iDEAL
– MasterCard
– AcceptEmail

Op welke momenten gelden de laag- en normaaltarieven?
Vattenfall biedt verschillende mogelijkheden bij het afsluiten van een contract. Zo kun je bijvoorbeeld overdag meer energie gebruiken dan ’s avonds of juist andersom.

– Een enkeltarief is het voordeligst als je overdag meer stroom verbruikt dan dat je ’s avonds doet. Je betaalt dan 24 uur per dag een zelfde prijs voor de stroom. Het enkeltarief is beschikbaar in elke regio waar je woont.

– Een normaaltarief en daltarief zijn de voordeligste opties als je juist overdag weinig thuis bent en in de avonden en weekenden meer stroom gebruikt. Het daltarief gaat in om 21.00 of om 23.00. Je betaalt dan doordeweeks tussen 21.00 (of 23.00) en 7.00, in het weekend en op feestdagen minder voor de stroom. Overdag tijdens de werkdagen betaal je dan gewoon een normaaltarief.

Verhuizing
Als je gaat verhuizen dan moet je de verhuizing even aan Vattenfall doorgeven. Je moet dan je nieuwe adresgegevens doorgeven, het correspondentieadres afmelden en de datum van de sleuteloverdracht doorgeven. Van Vattenfall krijgt je binnen 24 uur een ontvangstbevestiging. Ook ontvang je de verhuis- of afmeldbevestiging binnen 1 week. Binnen 4 weken na de ontvangst van de meterstanden krijg je hiervan de eindafrekening. Je dient de meterstanden door te geven rondom de sleuteloverdracht.

Stroometiket Vattenfall
Vattenfall haalt energie uit verschillende bronnen. In de volgende tabel is te zien welke bronnen dit precies zijn en wat het energieverbruik hiervan is.

Energiebronnen

Energiegebruik

Kolen

23,5%

Aardgas

50,2%

Nuclear

4,5%

Overig

14%

Duurzaam

7,8%

Wind

4,6%

Zon

0,01%

Waterkracht

3,2%

Biomassa

0,0%

*Dit is het stroometiket over 2014

Extra diensten Vattenfall

Je kunt makkelijk in contact komen met Vattenfall. Je kunt via de telefoon contact opnemen maar ook online via chat of social media. Ook is er een forum waar je kunt praten met andere klanten. Op social media is Vattenfall bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur. Daarnaast kun je op werkdagen met energie adviseurs bellen tussen 8.00 en 18.00. Als je een mailtje stuurt ontvang je gemiddeld binnen 1 werkdag reactie van Vattenfall.

Storingen

Wanneer je last hebt van een storing is het verstandig om te bellen naar het nationale storingsnummer. Dit is 0800 9009. Je kunt het beste eerst even kijken of je buren ook last hebben van energieproblemen. Je kunt ook kijken of er een landelijke of regionale stroring is op de website gasenstroomstoringen.nl. Wanneer de storing is ontstaan door een defect aan je eigen installatie kun je het beste contact opnemen met Vattenfall.

Contactgegevens Vattenfall

Wil je direct contact opnemen met Vattenfall dan kun je bij ze terecht via onderstaande contactgegevens.

 

Contactgegevens Vattenfall

Website

Telefoon

0900-0808

Postadres

Postbus 41920 
1009 DC Amsterdam,

Openingstijden klantenservice

Werkdagen van 8.00 -18.00