Pure Energie

Energieleverancier Pure Energie logo

Pure Energie omschrijft zichzelf als energiemakers met doel het verduurzamen van Nederland. Hierbij focussen ze zich uitsluitend op schone energie dat lokaal is opgewekt. Daarbij verkoopt men niet meer dan wat ze generen. Verder willen ze hun klanten de vrijheid bieden om te kiezen voor de groene energiebron dat het meeste bij hen past.  

Deze leverancier is het energiemerk van Raedthuys. Onder de naam Pure Energie wordt de groene stroom die ze opwekken uit hun windmolenparken en zonneprojecten in het land geleverd bij de mensen thuis. Al ruim 20 jaar is Raedthuys actief op de energiemarkt als beheerder en ontwikkelaar van een groot aantal windmolenparken.

Naar Pure Energie

Meer over Pure Energie

Pure Energie biedt ook diensten zoals het advies geven over zonnepanelen, het plaatsen van zonnepanelen en verschillende bespaartips. Zo geven ze bespaartips voor de verwarming, verschillende apparaten, de verlichting, koken en wat jouw grootste energieverbruikers in huis zijn.

De energie is aangesloten bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Deze autoriteit verleent vergunningen om stroom en gas te leveren. Wanneer je een conflict hebt met Pure Energie krijg je snelle en goedkope juridische hulp. Dit omdat Pure Energie ook lid is van de geschillencommissie. Ook is Pure Energie nog aangesloten bij het EDSN (Energie Date Services Nederland) en CER (Contract Einde Register). Doordat ze hierbij zijn aangesloten kun jij inzien hoelang je contract loopt en makkelijk een overstap regelen.

Tarieven van Pure Energie

Pure energie is gespecialiseerd in het leveren van groene stroom en gas. De stroom is opgewekt uit Nederlandse windmolenparken en zonnepanelen. Het gas is 100% CO2-gecompenseerd. Dit houdt in dat Pure Energie investeert in diverse duurzaamheidsprojecten in het buitenland om zo het milieu te ondersteunen. Bij Pure Energie kan je verschillende contracten afsluiten.

Op de website kan je een berekening maken om alvast een voorstelling te krijgen van je maandelijkse lasten. Bij het samenstellen van het tarief is rekening gehouden met de marktprijs. Zo kan je kiezen uit een pakket waarbij het tarief is vastgezet voor 1, 3 of zelfs 5 jaar. Dit is met name geschikt voor wanneer je zekerheid zoekt in een energieleverancier. Daarnaast is het ook een optie om te kiezen voor een variabel contract; deze kan je elke maand opzeggen. 

Overstappen

Wil je overstappen naar Pure Energie? Dit kan via de website. Pure Energie zorgt voor de gehele overstap. Je moet je dan aanmelden via de website. Zodra de aanmelding is ontvangen kijkt Pure Energie of je een lopend contract hebt, dit om een opzegvergoeding van de andere energieleverancier te voorkomen. Pure Energie vergoedt niet de opzegvergoeding, wel zeggen ze het contract op met je huidige energieleverancier.

Wil je overstappen naar een andere energieleverancier? Dan kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice van Pure Energie. Deze zullen je dan helpen met de overstap.

Naar Pure Energie

Algemene informatie

Informatie omtrent de betaling aan Pure Energie, wanneer het laag- en normaaltarief geldt, hoe Pure Energie een verhuizing regelt en wat het stroometiket is (waar de energie vandaan komt) vind je allemaal hieronder.

Betaling
Je kunt bij Pure Energie betalen met een maandelijkse factuur en ook via automatische incasso. Het bedrag wordt elke 25e van de maand afgeschreven. Deze datum waarop het bedrag wordt afgeschreven is niet te wijzigen. Als het bedrag op die datum niet kan worden afgeschreven probeert Pure Energie het bedrag de eerstvolgende dinsdag, die komt na de 25e van de maand, af te schrijven.

Bij Pure Energie kun je een betalingsregeling treffen. Als je niet je jaar- of eind nota in één keer kunt betalen heb je de mogelijkheid om deze betaling in een aantal maandelijkse termijnen te voldoen.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?
Op bepaalde momenten kun je minder voor je stroom betalen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld fulltime werkt en alleen in het weekend of ‘ s avonds veel gebruik maakt van stroom. Dit hoog- en laagtarief is bij Pure Energie in heel Nederland hetzelfde. Hieronder vind je wanneer de tarieven precies gelden.

Laagtarief
– Werkdagen tussen 23.00 uur tot 07.00
– In het weekend
– Op nationaal erkende feestdagen

Normaaltarief
– Op werkdagen tussen 07.00 en 23.00

Verhuizen
Ga je verhuizen? Bij Pure Energie kan de stroom gewoon meeverhuizen. Als je de verhuizing tijdig doorgeeft dan zorgt Pure Energie ervoor dat op je nieuwe adres energie krijgt. De adreswijziging dient minimaal een week voor de verhuizing te worden doorgegeven. Zo heb je vanaf de eerste dag in je nieuwe huis gewoon stroom.

Extra diensten

Bij Pure Energie kun je makkelijk contact opnemen met de klantenservice. Ze zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00. Ook kun je ze volgen op Facebook, Twitter en Linked-in.

Storingen

Mocht je last hebben van een storing, kijk dan even bij de buren of zij ook last hebben van een storing. Als je de enige in jouw buurt bent zonder stroom en gas dan kan je bellen naar het nationale storingsnummer 0800-9009. Als je gas ruikt dan kun je het beste direct naar dit nummer bellen. Als je niet de enige bent die last heeft van de storing kun je kijken op de website gasenstroomstoringen.nl.

Pure Energie klantenservice

Heb je vragen over de producten van Pure Energie? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice van Pure Energie via:

Pure Energie kunt u bereiken via telefoonnummer 088 – 101 3000.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08:30 ’s ochtends tot 17:00 uur ’s avonds.

Inloggen Mijn Pure Energie

Bijgaand de link waar klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij Pure Energie.

Contactgegevens

Wil je contact opnemen met Pure Energie? Hieronder hebben wij de contactgegevens van Pure Energie neergezet.

 

Contact gegevens Pure Energie

Email

info@pure-energie.nl

Telefoon

088 – 101 3000

Adres

Hengelosestraat 569, 7521 AG Enschede

Naar Pure Energie