Pure Energie

logo_pure-energie

Deze energieleverancier biedt volledig groene energie. De windenergie halen ze uit eigen windmolens en ook uit zonprojecten in ons land. Pure Energie is het energiemerk van Raedthuys. Onder de naam Pure Energie wordt de groene stroom die ze opwekken uit hun windmolenparken en zonneprojecten in het land geleverd bij de mensen thuis. Al ruim 20 jaar is Raedthuys actief op de energiemarkt als beheerder en ontwikkelaar van een groot aantal windmolenparken.

Meer over Pure Energie

Pure Energie biedt ook diensten zoals het advies geven over zonnepanelen, het plaatsen van zonnepanelen en verschillende bespaartips. Zo geven ze bespaartips voor de verwarming, verschillende apparaten, de verlichting, koken en wat jouw grootste energieverbruikers in huis zijn.

De energie is aangesloten bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Vergunningen om stroom en gas te leveren worden afgegeven door deze autoriteit. Wanneer je een conflict hebt met Pure Energie krijg je snelle en goedkope juridische hulp. Dit omdat Pure Energie ook lid is van de geschillencommissie. Ook is Pure Energie nog aangesloten bij het EDSN (Energie Date Services Nederland) en CER (Contract Einde Register). Doordat ze hierbij zijn aangesloten kun jij inzien hoelang je contract loopt en makkelijk een overstap regelen.

Tarieven

Bij Pure Energie kan je verschillende contracten afsluiten. Ze leveren volledig duurzame energie. Het tarief wordt berekend door rekening te houden met de marktprijs. Elke maand veranderen deze tarieven. Je kunt een contract afsluiten voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract.

1 jaar vast
Bij 1 jaar vast heb je een contract voor 1 jaar met een vast tarief. Het tarief van de maand waarop je contract ingaat wordt dan aangehouden voor 1 jaar.

3 jaar vast
Bij 3 jaar vast heb je een contract voor 3 jaar. Hierbij geldt voor 3 jaar het tarief van de maand waarop je contract ingaat.

5 jaar vast
Bij 5 jaar vast heb je een contract voor 5 jaar. Ook bij dit contract heb je een vast tarief. Dit is het tarief dat geldt op het moment dat je het contract afsluit.

Variabel
Bij dit contract heb je een variabel tarief. Dit tarief kan welke maand weer veranderen. Het contract heeft dan ook geen opzegtermijn.

Overstappen

Wil je overstappen naar Pure Energie? Dit kan via de website. Pure Energie zorgt voor de gehele overstap. Je moet je dan aanmelden via de website. Zodra de aanmelding is ontvangen kijkt Pure Energie of je een lopend contract hebt, dit om een opzegvergoeding van de andere energieleverancier te voorkomen. Pure Energie vergoedt niet de opzegvergoeding, wel zeggen ze het contract op met je huidige energieleverancier.

Wil je overstappen naar een andere energieleverancier? Dan kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice van Pure Energie. Deze zullen je dan helpen met de overstap.

Algemene informatie

Informatie omtrent de betaling aan Pure Energie, wanneer het laag- en normaaltarief geldt, hoe Pure Energie een verhuizing regelt en wat het stroometiket is (waar de energie vandaan komt) vind je allemaal hieronder.

Betaling
Je kunt bij Pure Energie betalen met een maandelijkse factuur en ook via automatische incasso. Het bedrag wordt elke 25e van de maand afgeschreven. Deze datum waarop het bedrag wordt afgeschreven is niet te wijzigen. Als het bedrag op die datum niet kan worden afgeschreven probeert Pure Energie het bedrag de eerstvolgende dinsdag, die komt na de 25e van de maand, af te schrijven.
Bij Pure Energie kun je een betalingsregeling treffen. Als je niet je jaar- of eind nota in één keer kunt betalen heb je de mogelijkheid om deze betaling in een aantal maandelijkse termijnen te voldoen.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?
Op bepaalde momenten kun je minder voor je stroom betalen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld fulltime werkt en alleen in het weekend of ‘ s avonds veel gebruik maakt van stroom. Dit hoog- en laagtarief is bij Pure Energie in heel Nederland hetzelfde. Hieronder vind je wanneer de tarieven precies gelden.

Laagtarief
– Werkdagen tussen 23.00 uur tot 07.00
– In het weekend
– Op nationaal erkende feestdagen

Normaaltarief
– Op werkdagen tussen 07.00 en 23.00

Verhuizen
Ga je verhuizen? Bij Pure Energie kan de stroom gewoon meeverhuizen. Als je de verhuizing tijdig doorgeeft dan zorgt Pure Energie ervoor dat op je nieuwe adres energie krijgt. De adreswijziging dient minimaal een week voor de verhuizing te worden doorgegeven. Zo heb je vanaf de eerste dag in je nieuwe huis gewoon stroom.

Stroometiket
Pure Energie levert 100% groene stroom. Ze hebben dan ook veel verschillende windmolens. In onderstaande tabel zie je waar de stroom precies vandaan komt en hoeveel procent daarvan wordt opgewekt.

Energiebronnen

Energieverbruik

Wind

99%

Zon

1%

Extra diensten

Bij Pure Energie kun je makkelijk contact opnemen met de klantenservice. Ze zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00. Ook kun je ze volgen op Facebook, Twitter en Linked-in.

Storingen

Mocht je last hebben van een storing, kijk dan even bij de buren of zij ook last hebben van een storing. Als je de enige in jouw buurt bent zonder stroom en gas dan kan je bellen naar het nationale storingsnummer 0800-9009. Als je gas ruikt dan kun je het beste direct naar dit nummer bellen. Als je niet de enige bent die last heeft van de storing kun je kijken op de website gasenstroomstoringen.nl.

Contactgegevens

Wil je contact opnemen met Pure Energie? Hieronder hebben wij de contactgegevens van Pure Energie neergezet.

 

Contact gegevens Pure Energie

Email

info@pure-energie.nl

Telefoon

0800-222 88 85

Adres

Hengelosestraat 569, 7521 AG Enschede