Netbeheerder Coteq

Energieleverancier Coteq logo

In de regio Twente is netbeheerder Coteq actief, voorheen Cogas Infra en Beheer. Zij zorgen al meer dan 50 jaar voor een veilig transport van gas en stroom in de regio Twente en bedienen daar zo’n 150.000 klanten.

Over Coteq

Coteq Netbeheer is de onafhankelijke netbeheerder in een groot deel van Twente en de gemeente Hardenberg. Hier zorgen ze voor een veilig en betrouwbaar transport van gas en stroom. Daarnaast zorgen ze voor de aanleg en het onderhoud van het gas- en elektriciteitsnet.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar 1966, toen door de gemeenten Delden, Diepenheim en Markelo de Centraal Overijsselse Gasmaatschappij werd opgericht. Nog steeds zijn diverse gemeenten uit de regio Twente aandeelhouder van het bedrijf.

Coteq valt als netbeheerder binnen de Cogas groep. De Cogas groep heeft ook bedrijfsonderdelen die gericht zijn op onder meer glasvezel en duurzame energie. Coteq Netbeheer opereerde voorheen onder de naam Cogas Infra en Beheer. De toezichthouder ACM (Autoriteit Consument en Markt) wilde een duidelijke scheiding tussen de netbeheerder en de andere bedrijfsonderdelen. Daarom heet Coteq sinds 1 september 2017 Coteq Netbeheer en niet meer Cogas.

Gas netbeheerder van Coteq in 2020

Gas netbeheerder van Coteq in 2020

Duurzaamheid

Coteq Netbeheer heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Er wordt geïnvesteerd in diverse ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van duurzame energieconcepten. Hierbij wordt samengewerkt met partijen die dezelfde ambitie hebben.

Hierbij ligt onder andere de focus op duurzame energievoorziening in de vorm van groen gas. Samen met hybride warmtepompen kan groen gas zorgen voor een klimaatneutrale warmtevoorziening. Groen gas wordt gemaakt door biogas uit bijvoorbeeld afval of mest te gebruiken. Na bewerking heeft het biogas dezelfde kwaliteit en eigenschappen als aardgas. Het mooie aan biogas is dat het nooit opraakt. Daarnaast is het schoon en duurzaam. Coteq zorgt ervoor dat deze manier van gaswinning veilig en betrouwbaar wordt gemaakt.

Informatie en contact Coteq
Postadres Coteq Netbeheer BV, Postbus 71, 7600 AB Almelo
Bezoekadres Rohofstraat 83, 7605 AT, Almelo
Telefoon 0546-836 666
E-mailadres Contactformulier