Energiedirect

Energiedirect.nl energieleverancier

Energiedirect is een online energieleverancier en biedt energie aan zo’n 350.000 huishoudens in Nederland. Met het motto, ‘altijd grip op de knip’, wordt het streven van de energieleverancier om inzicht in de energiekosten en –verbruik te geven kenbaar gemaakt. De energieleverancier biedt een online platform voor klanten om energiezaken te regelen. Hierdoor kan de leverancier energie tegen scherpe tarieven aanbieden.

Op deze pagina lees je meer informatie over Energiedirect.nl, de verschillende energietarieven en andere extra diensten.

Meer over Energie Direct

In 2002 is Energiedirect.nl als dochteronderneming van Essent in het leven geroepen. De online energieleverancier biedt te allen tijde de mogelijk om de stroomsamenstelling aan te passen, van grijs naar groen of andersom. Ten slotte is het mogelijk online je maandbedrag aan te passen, indien de samenstelling van je huishouden verandert bijvoorbeeld. Op deze wijze houd je zelf de controle over de jaarrekening.

Tarieven Energie Direct

Op het moment dat je een energiecontract gaat afsluiten bij Energiedirect , heb je de keuze uit groene of grijze stroom. De duurzame groene stroom bij Energiedirect.nl wordt opgewekt door waterkracht uit Scandinavische landen en wind uit windmolenparken. Bij Energiedirect kan je kiezen uit de volgende energieproducten: een flexibel tarief en twee vaste tarieven met een looptijd van respectievelijk een of twee jaar. De verschillende opties worden hier uiteengezet:

Flexibel
Kies je voor een flexibel contract? Dan betaal je een variabel tarief die eens per half jaar wijzigt als gevolg van de prijsontwikkelingen op de energiemarkt. Het kan zijn dat je een lager tarief gaat betalen of juist met een tariefstijging wordt geconfronteerd. Ben je op zoek naar meer zekerheid in de energie-uitgaven? Dan biedt één van de vaste energiecontracten uitkomst.

1 jaar vast
Wil je voorkomen dat het energietarief gedurende het jaar wijzigt als gevolg van prijsontwikkelingen op de energiemarkt? Dan biedt het 1 jaar vast tarief van Energiedirect uitkomst.

2 jaar vast
Het all-in tarief van 2 jaar vast biedt je nog meer zekerheid omtrent de energiekosten, onafhankelijk van de veranderingen in de energieprijzen op de markt. Tegelijkertijd is de periode van 2 jaar te overzien en biedt de nodige flexibiliteit om indien gewenst een ander contract af te sluiten of een overstap te maken.

Overstappen

Indien de tarieven en voorwaarden bij een andere leverancier aantrekkelijker zijn, kan je overwegen over te stappen. Bij menig energiecontract, indien deze niet flexibel van aard is, krijg je te maken met een opzegtermijn. Bij een vast contract is het ook mogelijk voor de einddatum op te zeggen: wel kan je dan met een opzegboete worden geconfronteerd. Hoe zit dat precies bij Energiedirect?

Opzegtermijn en opzegboete
Het flexibel contract van Energiedirect kan je maandelijks kosteloos opzeggen. Op het moment dat je een vast contract opzegt voor het einde van de contractduur, dien je een opzegvergoeding te betalen.

  • Tot 1,5 jaar voor einde contractduur: €50,-
  • Tussen 1,5 en 2 jaar voor einde contractduur: €75,-
  • Tussen 2 en 2,5 jaar voor einde contractduur: €100,-
  • Meer dan 2,5 jaar voor einde contractduur: €250,-

Bij Energiedirect krijg je een vergoeding voor de opzegboete die je huidige energieleverancier je in rekening brengt als gevolg van het vroegtijdig overstappen. Je krijgt de vergoeding onder de volgende voorwaarden:

  • Je sluit een contract voor lange duur af (2 tot 3 jaar) of;
  • Je bent telefonisch of persoonlijk benaderd door Energiedirect of;
  • In de actievoorwaarden wordt vermeldt dat de opzegboete wordt vergoed.


Algemene informatie

Meer informatie over betaling, dal- en normale tarieven en contractwijzigingen vind je in onderstaand overzicht.

Betaling
Maandelijks dien je de betaling:

  • Via automatisch incasso te betalen of;
  • Handmatig te betalen, bijvoorbeeld via iDeal.

Voor handmatige betaling, bijvoorbeeld via iDeal, gelden aanvullende administratiekosten van €3,- per factuur.

Op welke momenten gelden de laag- en normaaltarieven?
Het tijdstip waarop het dal- en normaaltarief wordt gehanteerd kan per provincie verschillen. Bij Energiedirect geldt het dag- en nachttarief op de volgende tijdstippen:

Noord Brabant en Limburg
Elke werkdag tussen 7:00 en 21:00.

Rest van het Nederland
Elke werkdag tussen 7:00 en 23:00.

Op andere tijdstippen, bijvoorbeeld in het weekend en feestdagen, betaal je het nacht(dal)tarief.

Verhuizing
Op je persoonlijke pagina ‘Mijn energiedirect’ kan je eenvoudig je verhuizing doorgeven en Energiedirect als energieleverancier aanhouden. Je dient je verhuizing minimaal 14 dagen van tevoren door te geven. Energiedirect geeft als tip met de vorige bewoner een datum van sleuteloverdracht af te spreken: zo ben je er van verzekerd dat je geen dag zonder energie komt te zitten. Ook is het belangrijk bij het verlaten van je oude woning de eindmeterstanden op te nemen en bij aankomst in de nieuwe woning de beginmeterstanden te noteren.

Stroometiket Energiedirect

Energiebronnen

Percentage energiegebruik

Kolen

34%

Aardgas

32%

Kern

4%

Overig

5%

Wind

12%

Zon

0%

Water

11%

Biomassa

0%

*Dit is het stroometiket over 2014

Extra diensten Energie Direct

Op het online platform ‘Mijn Energiedirect’ kan je op eenvoudige wijze je persoonlijke gegevens wijzigen, het huidige contract aanpassen, je nota’s bekijken en het termijnbedrag of de betalingswijze aanpassen. De energieleverancier is naast de klantenservice ook goed bereikbaar op social media, waaronder facebook en twitter. Ook kan je op de website uitgebreid de ervaringen en beoordelingen van andere klanten teruglezen.

Storingen

Een storing is erg vervelend. Om er voor te zorgen dat de storing zo snel mogelijk kan worden opgelost, is het zaak proberen te achterhalen waar de oorzaak van de storing ligt. Indien je de enige in de buurt bent met een storing, kan het aan je eigen energie-installatie liggen. Neem in dat geval contact op met Energiedirect. Is er in je buurt of op provinciaal/landelijk niveau een storing gaande? Dit kan je inzien op de website gasenstroomstoringen.nl. Indien de storing nog niet bekend is, bel dan het Nationaal storingsnummer gas en stroom op 0800 – 9009.

Contactgegevens Energie Direct

Zoek je direct contact met Energiedirect om antwoord te krijgen op een specifieke vraag? Met onderstaande gegevens helpen we je op weg.

 

Contactgegevens Energie Direct

Email

Contactformulier op website

Website

Telefoon

0900 – 0201

Postadres

Postbus 1014, 3000 BA Rotterdam

Openingstijden klantenservice

8:00 tot 18:00 op werkdagen