Vandebron

Energieleverancier VandeBron logo

Vandebron heeft in november 2019 bekend gemaakt dat zij gaan samenwerken met Essent. Hierdoor is Vandebron voortaan een onderdeel van Essent, maar wel als zelfstandig bedrijf. Huidige klanten merken hier dus niets van. De voornaamste reden voor de samenwerking is omdat Vandebron in Essent de beste partner zag om hun droom te verwezenlijken: een 100% duurzame energienetwerk met contact tussen klanten en lokale energieproducenten in heel Nederland.

Deze jonge energieleverancier levert rechtstreeks duurzame energie afkomstig van de producent, de bron. Je betaalt het bedrag van de stroom dan ook rechtstreeks aan de producent. Investeerders van de energieleverancier zijn: het Triodos Groenfonds, Dutch Greentech Fund (een fonds van de Rabobank, het Wereld Natuur Fonds, de Universiteit Wageningen, de TU-Delft) en de GSI groep. De energie wordt bij Vandebron gewonnen uit water, windkracht en zon.

Meer over Vandebron

Vandebron is ontstaan in 2013. Het idee is ontstaan toen een groep ondernemers zich afvroegen waarom ze niet gewoon de energie rechtstreeks van een windmoleneigenaar konden kopen. Vandebron werkt samen met producenten van windenergie. Al deze energieproducenten kun je zelf leren kennen via Vandebron, zo weet je precies waar jouw windenergie vandaan komt. Zo kun je ook de producenten van bio-energie, zonne-energie, waterenergie bekijken en de beschikbaarheid van hun energie. Alle energie wordt momenteel binnen Nederland opgewekt door windmolens, zonnepanelen en biomassa. Vandebron is eigenlijk een soort groene marktplaats: iedereen kan hier energie kopen en verkopen.

Tarieven

Bij Vandebron worden de tarieven bepaald door de producent waarbij je de energie afneemt. Je kunt zelf kiezen bij wie je precies jouw energie wilt afnemen. Je kunt zo producten kiezen die het beste bij jouw verbruik passen. Vandebron garandeert transparante tarieven waarbij al het energie die je afneemt volledig duurzaam is. Zij maken dus geen gebruik van “sjoemelstroom” waarbij ze stiekem grijze stroom toevoegen aan het groene stroom. Op de website kan je binnen een minuut berekenen wat jouw maandtarief zal zijn. Daarnaast kan je ook een persoonlijk energie-aanbod ontvangen gebaseerd op jouw huidige leverancier en termijnbedrag. 

Overstappen

Je kunt in principe niet zo maar wisselen van energieproducent als het contract nog loopt. Wil je toch het contract bij Vandebron definitief opzeggen? Bij Vandebron kun je het energiecontract vanaf drie maanden na de startdatum van de energie levering schriftelijk opzeggen, dit is dan boetevrij. (mits de switch-datum tussen de eerste en de 20e van de maand is). Je bent een boete verschuldigd aan Vandebron als je het contract wilt opzeggen in de eerste drie maanden. De hoogte van de boete is afhankelijk van hoelang het contract nog loopt.

Wil je overstappen naar Vandebron? Vandebron zegt voor jou het contract op bij je huidige energieleverancier. Je hebt dan 14 dagen bedenktijd. Als je zelf het contract nog opzegt buiten deze 14 dagen, dan brengt Vandebron een opzegvergoeding in rekening. Je dient zelf nog je meterstanden door te geven.

Algemene informatie

Hoe verloopt de betaling bij Vandebron? Wat gebeurt er als je wilt gaan verhuizen? Is er een laag- en normaal tarief en wanneer geldt dit? Welke energiebronnen gebruikt Vandebron precies en wat is het verbruik hiervan? Op al deze vragen vind je hieronder antwoord.

Betaling
Vandebron zorgt eigenlijk alleen voor de financiële administratie, de prijs voor je stroom betaal je gewoon rechtstreeks aan de producent van de stroom. Maandelijks dien je een voorschotbedrag te betalen. Dit bedrag wordt bepaald aan de hand van het gemiddeld historisch verbruik. Via automatische incasso wordt dit bedrag dan een maand voor de levering afgeschreven van je rekening.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?
Bij Vandebron wordt gebruik gemaakt van een enkeltarief en een dubbeltarief. Bij het enkeltarief betaal je gewoon altijd één tarief. Maar een dubbeltarief kan, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, soms voordeliger zijn. Op bepaalde momenten betaal je dan een lager tarief voor je energie. Dit is bijvoorbeeld handig als je full time werkt en vooral ’s avonds en in het weekend gebruik maakt van je stroom. Hieronder vind je op welke momenten je het normale tarief betaalt en op welke momenten je het enkeltarief betaalt.

Enkeltarief
Noord- Brabant en Limburg: op werkdagen van 21.00 uur tot 7.00 ’s ochtends, op feestdagen en in het weekend
Rest van Nederland: op werkdagen van 23.00 uur tot 7.00 ’s ochtends, op feestdagen en in het weekend

Normaaltarief
Noord- Brabant en Limburg: op werkdagen van 7.00 tot 21.00
Rest van Nederland: op werkdagen van 7.00 tot 23.00

Verhuizen
Als je gaat verhuizen kan de stroom van Vandebron gewoon meeverhuizen. Je moet dan wel even een email versturen naar vragen@vandebron.nl. Je kunt ook telefonisch contact opnemen. Wat je dient door te geven is het nieuwe adres, de datum van de sleuteloverdracht en wat de meterstanden zijn van je oude en nieuwe adres.

Extra diensten

Je kunt elke werkdag contact opnemen met de klantenservice van Vandebron. Via Facebook en Twitter kun je gelijk contact opnemen met Vandebron. Je kunt ook gemakkelijk via de website je meterstanden doorgeven, de facturen inzien en verschillende gegevens wijzigen.

Storingen

Heb je last van een storing? Handig is om dan even te kijken of je buren ook last hebben van deze storing. Is dit het geval? dan kun je op de website www.gasenstroomstoringen.nl even kijken voor meer informatie over de storing. Je kunt ook zelf contact opnemen met Vandenbron. Indien je gas ruikt is het belangrijk dat je direct belt met het nationale storingsnummer: 0900-9009.

Vandenbron klantenservice

Heb je vragen over de producten van Vandenbron? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice van Vandenbron via:

Vandenbron kunt u bereiken via telefoonnummer 0880 444 555.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08:00 ’s ochtends tot 18:00 uur ’s avonds, en Zaterdag tussen 9.00 en 17.00

Inloggen Mijn Vandenbron

Bijgaand de link waar klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij Vandenbron.

Contactgegevens

Wil je gelijk contact opnemen met Vandebron? Hieronder hebben wij voor jou de contactgegevens opgesteld.

 

Contactgegevens Vandebron

Email

vragen@vandebron.nl

Telefoonnummer

0880 444 555

Bereikbaar

Ma t/m do van 9.00 tot 18.00
Vrij van 9.00 tot 17.00

Adres

Herengracht 545, 1017 BW Amsterdam