ENGIE energie

Engie_Logo
ENGIE is een van oorsprong Frans multinationaal nutsbedrijf actief op de energiemarkt sinds juli 2008. Met ruim 130.000 medewerkers is de energieleverancier wereldspeler op de energiemarkt: zo tref je ENGIE onder meer aan in landen als het Verenigd Koninkrijk, Turkije, België en Frankrijk. In Nederland levert ENGIE energie aan zowel de particuliere als zakelijke markt. De energieleverancier zet zich in om het gebruik van fossiele brandstoffen en CO2 uitstoot zoveel mogelijk terug te dringen. De opwekking van duurzame, groene energie, het terugdringen van het energieverbruik en het nastreven van efficiënte energie-oplossingen staan bij ENGIE voorop.

Meer over ENGIE Energie

ENGIE maakt zich sterk voor verduurzaming van de energiemarkt. Als kartrekker begint ENGIE deze gewenste verandering door te voeren bij zichzelf: de eigen energiebronnen worden verduurzaamd en klanten worden actief betrokken bij dit proces. Door jou als klant bewust te maken van verbruik probeert ENGIE te bewerkstelligen dat klanten efficiënter omspringen met energieverbruik. ENGIE is op dit moment oude centrales in Zwolle en Nijmegen in een duurzaam jasje aan het steken door bijvoorbeeld een aantal grote zonneparken aan te leggen.

Tarieven ENGIE Energie

ENGIE biedt verschillende energieproducten aan zijn klanten, waaronder ENGIE Helder, ENGIE Opgewekt en ENGIE Slim. In onderstaand overzicht worden de verschillende opties uiteengezet.

ENGIE Helder
Helderheid in je energieverbruik en de energieprijs. Bij deze variant, het basisproduct van ENGIE, leg je de energieprijzen vast voor een looptijd van 1 of 3 jaar en ontvang je altijd groene stroom.

ENGIE Opgewekt

Bij deze variant kies je zelf de bron van je energie. Je hebt de keuze uit verschillende energiebronnen in verschillende regio’s en landen, bijvoorbeeld zonne-energie uit Nijmegen, Windenergie uit Eemshaven of water-energie uit het Franse Alpengebied. Het betreft geen vast contract, je kan dus eenvoudig overstappen.

ENGIE Slim
Je eigen energiegebruik bewust bijhouden en op afstand via de app je energieverbruik managen? Dat kan met de slimme thermostaat van S+ARCK en de handige app van Netatmo. Zo kan je bijvoorbeeld de verwarming op afstand bedienen. De looptijd van ENGIE Slim is 3 jaar zonder prijsschommelingen.

ENGIE Opgewekt voor elkaar
Wil je graag energie afnemen opgewekt door mensen bij jou in de buurt? Via ENGIE Opgewekt voor elkaar neem je zonne-energie af van mensen bij jou om de hoek. De looptijd van deze variant is 3 jaar met vaste energieprijzen.

ENGIE Modelcontract
Een flexibel contract met de mogelijkheid om iedere maand op te zeggen: dan biedt de optie ENGIE modelcontract uitkomst. Je ontvangt groene stroom tegen de geldende energietarieven.

Overstappen

Overstappen naar ENGIE kan eenvoudig online en je ontvangt direct een bevestigingsmail. Na ontvangst van deze mail heb je nog twee weken bedenktijd. Na het verstrijken van deze bedenktijd zegt ENGIE je huidige energiecontract voor je op. Indien je huidige energiecontract nog niet tot einde is gekomen, kan het zijn dat bij een vaste looptijd je een opzegvergoeding dient te betalen. Sommige energieleveranciers vergoeden deze boete, ook bij ENGIE krijg je in bepaalde gevallen een maximale vergoeding van €125,- indien je bijvoorbeeld het contract Opgewekt voor Elkaar afsluit.

Indien je al klant bent bij ENGIE, is het afhankelijk van het energiecontract welke opzegtermijn geldt. Bij het Modelcontract geldt een opzegtermijn van 30 dagen. Bij de overige contracten met een looptijd van 1 of 3 jaar gelden deze termijnen plus de 30 dagen opzegtermijn. Ben je reeds klant bij Delta en wil je overstappen naar een andere energieleverancier? Indien je eerder opzegt, kan de opzegboete die je vergoed hebt gekregen alsnog bij je in rekening worden gebracht.

Algemene informatie

Ben je op zoek naar aanvullende algemene informatie over betalingsmogelijkheden, verhuizing en het stroometiket? Bekijk dan onderstaand overzicht.

Betaling
Maandelijks dien je een termijnbedrag te betalen, gebaseerd op je historisch en verwacht energieverbruik. Je hebt hierbij de keuze uit twee betalingsmethoden: automatisch incasso of acceptgiro. In het geval je kiest voor het handmatig betalen van je energierekening, worden €2,- extra aan administratiekosten in rekening gebracht.

Op welke momenten gelden de laag- en normaaltarieven?
Afhankelijk van of je in je woning een enkel- of dubbeltariefmeter hebt, betaal je op gezette tijden een dal- of normaaltarief. In het gros van Nederland betaal je, in geval je een dubbelmeter hebt, tussen 23:00 en 7:00, in de weekenden en op feestdagen een daltarief. In Noord Brabant en Limburg start het daltarief eerder: van 21:00 tot 7:00.

Verhuizing
Om je verhuizing door te geven, kan je inloggen op MijnENGIE en je persoonlijke gegevens aanpassen. Je energiecontract kan zonder problemen worden meeverhuisd, vergeet niet de meterstanden in je oude en nieuwe woning op te nemen.

Stroom etiket
Bij ENGIE ontvang je grotendeels groene energie. In onderstaande tabel kan je raadplegen uit welke bronnen ENGIE zijn energie opwekt en de onderlinge verhouding in procenten.

Energiebronnen

Energieverbruik

Wind

8,1%

Zon

0%

Water

56,4%

Biomassa

16,1%

Kolen

9,8%

Aardgas

8,2%

Kernenergie

0,3%

Overig

1,1%


*Dit is het stroometiket over 2015

Extra diensten ENGIE Energie

ENGIE energie heeft een online platform voor zijn klanten in het leven geroepen. Op het platform, MijnENGIE, kan je je eigen energiezaken regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het doorgeven van je meterstanden of het wijzigen van je gegevens of termijnbedrag. Heb je vragen of opmerkingen over je energiecontract? Ook op social media is ENGIE actief, bijvoorbeeld op Facebook en Twitter.

Storingen

Op het moment dat je te kampen krijgt met een storing, is het van belang de oorzaak van deze storing te achterhalen. Is het je eigen energie installatie of hebben meer mensen in je woonwijk last van hetzelfde probleem? Je kan in dergelijke gevallen contact opnemen met ENGIE of direct op gasenstroomstoringen.nl kijken voor de actuele storingen. Indien de storing nog niet bekend is of je ruikt gaslucht, dien je direct contact op te nemen met het nationaal storingsnummer op 0800-9009.

Contactgegevens

Via onderstaande gegevens kan je direct contact opnemen met ENGIE-energie.

 

Contactgegevens ENGIE Energie

Telefoon:

088 444 66 66

Bereikbaarheid:

Ma t/m vrij van 8.00 t/m 18.00

Post- en bezoekadres

Postbus 10087, 8000 GB Zwolle