ENGIE energie

Energieleverancier Engie logo

ENGIE is een van oorsprong een Frans nutsbedrijf dat internationaal actief op de energiemarkt sinds juli 2008. Zij zijn actief in 70 landen waarbij ze zich zowel richten op de particuliere als zakelijke markt.  Zij noemen zichzelf de energieleverancier van de toekomst en dus zetten zij zich volledig in om de opwekking van duurzame energie, bewust energieverbruik zoveel mogelijk te stimuleren. 

Naar Engie.nl

Engie aanbieding

Meer over ENGIE

ENGIE maakt zich dus sterk voor verduurzaming van de energiemarkt. Als kartrekker begint ENGIE deze gewenste verandering door te voeren bij zichzelf: de eigen energiebronnen worden verduurzaamd en klanten worden actief betrokken bij dit proces. Door jou als klant bewust te maken van verbruik probeert ENGIE te bewerkstelligen dat klanten efficiënter omspringen met energieverbruik.

Bij ENGIE spreken ze dan ook van een WinWoonSituatie: simpelweg gezegd betekent dit duurzaam wonen. Het proces hier naar toe is uniek voor ieder huishouden; sommigen zijn misschien al klaar om zelf energie op te wekken, terwijl anderen nog moeten beginnen. Hoe de situatie thuis ook is, Engie helpt je met het maken van de juiste keuzes. 

Naar Engie Energie

Tarieven ENGIE

ENGIE biedt verschillende energieproducten aan zijn klanten, waaronder ENGIE Helder, ENGIE Opgewekt en ENGIE Slim. Toch benieuwd naar het exacte bedrag?  Op de website kan je al berekenen wat jouw maandbedrag ongeveer zal zijn.  Vul hiervoor je postcode in en met hoeveel personen je woont en ENGIE geeft je advies op basis van jouw persoonlijke situatie. In onderstaand overzicht worden de verschillende opties uiteengezet.

Ongeacht welk pakket je uiteindelijk kiest, alle energie is duurzaam opgewekt en gecertificeerd.  Dit wil zeggen dat je altijd de herkomst van de stroom herleiden en krijg je de garantie dat het gas CO2-gecompenseerd is. Zo kan je kiezen tussen Nederlandse Zonne-energie en Nederlandse Windenergie met een bespaarpakket of een waardebon (Klus Cadeau). Daarnaast zal ENGIE een donatie schenken aan de Stichting Trees For All om een boom te laten planten zodra je lid bent. 

ENGIE biedt contracten aan die je voor één of meerdere jaren kan vastleggen. Dit levert stabiele tarieven op en geeft je zekerheid. Mocht je niet vast willen zitten aan een bedrag, dan kan je ook kiezen voor een Flexibel contract, ook wel het modelcontract genoemd. Deze is per maand opzegbaar waarbij ENGIE de tarieven eens per half jaar aanpast. Dit kan echter in sommige gevallen duurder uitpakken dan wanneer je een vast contract afsluit.

Overstappen

Overstappen naar ENGIE kan eenvoudig online en je ontvangt direct een bevestigingsmail. Na ontvangst van deze mail heb je nog twee weken bedenktijd. Na het verstrijken van deze bedenktijd zegt ENGIE je huidige energiecontract voor je op. Indien je huidige energiecontract nog niet tot einde is gekomen, kan het zijn dat bij een vaste looptijd je een opzegvergoeding dient te betalen. Sommige energieleveranciers vergoeden deze boete, ook bij ENGIE krijg je in bepaalde gevallen een maximale vergoeding van €125,-. 

Indien je al klant bent bij ENGIE, is het afhankelijk van het energiecontract welke opzegtermijn geldt. Bij het Modelcontract geldt een opzegtermijn van 30 dagen. Bij de overige contracten met een looptijd van 1 of 3 jaar gelden deze termijnen plus de 30 dagen opzegtermijn. Ben je reeds klant bij Delta en wil je overstappen naar een andere energieleverancier? Indien je eerder opzegt, kan de opzegboete die je vergoed hebt gekregen alsnog bij je in rekening worden gebracht.

Naar ENGIE Energie

Algemene informatie

Ben je op zoek naar aanvullende algemene informatie over betalingsmogelijkheden, verhuizing en het stroometiket? Bekijk dan onderstaand overzicht.

Betaling

Maandelijks dien je een termijnbedrag te betalen, gebaseerd op je historisch en verwacht energieverbruik. Je hebt hierbij de keuze uit twee betalingsmethoden: automatisch incasso of acceptgiro. In het geval je kiest voor het handmatig betalen van je energierekening, worden €2,- extra aan administratiekosten in rekening gebracht.

Op welke momenten gelden de laag- en normaaltarieven?

Afhankelijk van of je in je woning een enkel- of dubbeltariefmeter hebt, betaal je op gezette tijden een dal- of normaaltarief. In het gros van Nederland betaal je, in geval je een dubbelmeter hebt, tussen 23:00 en 7:00, in de weekenden en op feestdagen een daltarief. In Noord Brabant en Limburg start het daltarief eerder: van 21:00 tot 7:00.

Verhuizing

Om je verhuizing door te geven, kan je inloggen op MijnENGIE en je persoonlijke gegevens aanpassen. Je energiecontract kan zonder problemen worden meeverhuisd, vergeet niet de meterstanden in je oude en nieuwe woning op te nemen.

ENGIE Stroometiket

Bij ENGIE ontvang je ongeveer de helft groene energie. Daarbij is de herkomst van elke energiebron duidelijk aangegeven en herleidbaar door middel van certificaten. Op de website kan je het volledige overzicht bekijken  In het onderstaande tabel kan je raadplegen uit welke bronnen ENGIE in 2022 zijn energie heeft opgewekt voor particulieren en de onderlinge verhouding in procenten: 

Energiebronnen

Energieverbruik

Wind

28,4%

Zon

6,2%

Water

0,4%

Aardgas

57,3%

Extra diensten ENGIE

ENGIE energie heeft een online platform voor zijn klanten in het leven geroepen. Op het platform, MijnENGIE, kan je je eigen energiezaken regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het doorgeven van je meterstanden of het wijzigen van je gegevens of termijnbedrag. Heb je vragen of opmerkingen over je energiecontract? Ook op social media is ENGIE actief, bijvoorbeeld op Facebook en Twitter.

Daarnaast heb je bij ENGIE ook een ruime keuze uit energieproducten waarmee je jouw huishouden kan verduurzamen. Hierbij kan je denken aan voor de hand liggende maatregelen zoals LED lampen of een slimme thermostaat, maar ook voor ingrijpende projecten zoals isolatie, zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s ben je aan het juiste adres. Via de ENGIE Wijzer krijg je ook nog eens persoonlijke advies om de situatie te verbeteren. 

Storingen

Op het moment dat je te kampen krijgt met een storing, is het van belang de oorzaak van deze storing te achterhalen. Is het je eigen energie installatie of hebben meer mensen in je woonwijk last van hetzelfde probleem? Je kan in dergelijke gevallen contact opnemen met ENGIE of direct op gasenstroomstoringen.nl kijken voor de actuele storingen. Indien de storing nog niet bekend is of je ruikt gaslucht, dien je direct contact op te nemen met het nationaal storingsnummer op 0800-9009.

ENGIE klantenservice

Heb je vragen over de producten van ENGIE? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice van ENGIE via:

ENGIE kunt u bereiken via telefoonnummer 088 444 66 22.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag geopend van 08:00 ’s ochtends tot 18:00 uur ’s avonds.

Inloggen Mijn ENGIE

Bijgaand de link waar klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij ENGIE.

Contactgegevens ENGIE

Via onderstaande gegevens kan je direct contact opnemen met ENGIE.

 

Contactgegevens ENGIE Energie

Telefoon:

088 444 66 22

Bereikbaarheid:

Ma t/m vrij van 8.00 t/m 18.00

Post- en bezoekadres

Postbus 10087, 8000 GB Zwolle

Naar ENGIE Energie