Zelfstroom

Zelfstroom-logo-2560x1440

Zelfstroom introduceert een bijzonder concept op de energiemarkt: je kan er terecht voor het aankopen of huren van zonnepanelen. In eerste instantie zorg je dus zelf voor een deel van de opwekking van je energie. Daarnaast levert Zelfstroom, tegen kostprijs, via Energyhouse groene stroom in aanvulling op de energie die je zelf opwekt via de zonnepanelen. Het hoofdkantoor van Zelfstroom is gevestigd in ’s Hertogenbosch en sinds maart 2015 kan je er ook terecht voor laadpalen en laadpasjes.

Alle energieleveranciers vergelijken

Meer over Zelfstroom

Zelfstroom wil de ambitie van de Nederlandse overheid om in 2050 energieneutraal te zijn, een duw in de rug geven. Door samen te werken kan het sneller. Zelfstroom zet zich in energieproducten aan te bieden die een bijdrage leveren aan het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen. De energieleverancier wil zowel de consument als bedrijven bewust maken dat de overstap naar duurzame energie eenvoudig en voordelig kan zijn.

Op 25 maart 2016 heeft Zelfstroom een crowdfundingcampagne gelanceerd om 250 zonnepanelen te kunnen plaatsen op de daken van particuliere huishoudens. Met deze campagne heeft Zelfstroom in 2,5 dag al één miljoen euro opgehaald: een recordsnelheid en -bedrag. Zelfstroom ambieert binnen 5 jaar voor ongeveer 100 miljoen euro aan zonnepanelen te plaatsen bij particulieren.  

Tarieven Zelfstroom

Indien je een energiecontract wilt afsluiten bij Zelfstroom, dien je tevens te kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen (huur dan wel koop) via Zelfstroom. Op de website kan je een “dakcheck” doen om te kijken of je dak geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen. Het betreft een alles in 1 pakket waarbij je in feite twee losse overeenkomsten afsluit: een contract met Zelfstroom voor de aanschaf of huur van de zonnepanelen en een contract met Energyhouse voor de levering van aanvullende groene energie tegen kostprijs.

1 jaar energie via Energyhouse
Het energiecontract sluit je af via Energyhouse, echter Zelfstroom blijft het aanspreekpunt. Het contract heeft een looptijd van 1 jaar. Na verloop van deze contractstermijn kan je deze vrijelijk verlengen of beëindigen. Je betaalt de kostprijs voor deze energie, bestaande uit een vast en variabel deel van de energieprijs.

Overstappen

Indien je overweegt over te stappen naar Zelfstroom, kan je op de website van deze energieleverancier een bespaarscan doen om te bepalen of het plaatsen van zonnepanelen voor jou (op termijn) een besparing oplevert. Op basis van deze indicatie kan je een vrijblijvende offerte aanvragen bij Zelfstroom. Hierbij wordt onder meer je dak opgemeten en worden zonnepanelen geselecteerd die passen bij je woning. Hoewel je voor een groot deel zelfvoorzienend wordt wat betreft energie, schijnt de zon niet altijd en zal je wellicht ook gas gebruiken in je woning. Om deze reden kan je bij Zelfstroom een aanvullend energiecontract afsluiten via Energyhouse.

Heb je bij je oude energieleverancier nog een contract lopen? Indien het een vast contract betreft en de looptijd is nog niet verstreken, kan het zijn dat er een opzegvergoeding in rekening wordt gebracht. Zelfstroom biedt geen vergoeding voor deze opzegboete op het moment dat je nieuwe klant wordt.

Heb je al een contract bij Zelfstroom en wil je deze beëindigen? Houdt dan rekening met de looptijd van het contract bij Energyhouse van 1 jaar. Na die tijd kan het contract zonder beperkingen met inachtneming van een opzegtermijn van 30 dagen worden opgezegd. Indien je eerder opzegt, kan een opzegboete in rekening worden gebracht van maximaal €50,-.

Algemene informatie

Bekijk in onderstaand overzicht algemene informatie over de betalingsmogelijkheden, verhuizing en het stroometiket van Zelfstroom.

Betaling
De huurprijs van een zonnepaneel plus de aanvullende energiekosten die je maakt bij Energyhouse worden op één en dezelfde factuur maandelijks automatisch geïncasseerd. Het betreft een voorschot gebaseerd op historisch en verwacht verbruik. Aan het eind van het jaar zal een eindafrekening plaatsvinden.

Verhuizing
Op het moment dat je klant bent bij Zelfstroom en je gaat verhuizen, kan je gebruik maken van de verhuisservice. Het zonnestroomsysteem kan in dat geval worden meeverhuisd naar je nieuwe adres (indien de woning daarvoor geschikt is). Door Zelfstroom wordt de demontage en montage van de zonnepanelen op je nieuwe huis volledig verzorgd. Wel geldt een eigen bijdrage per paneel van €50,-. Een andere optie is de zonnepanelen over te dragen aan de nieuwe bewoner van je oude woning. Zelf kan je vervolgens kiezen voor nieuwe zonnepanelen op je nieuwe woning.

Stroom etiket

De aanvullende energie, geleverd door Energyhouse, is volledig afkomstig uit hernieuwbare bronnen: 100% Hollandse windmolens in dit geval.

Energiebronnen

Energieverbruik

Hernieuwbare energie: wind

100%

Kolen

0%

Aardgas

0%

Nucleair

0%

Overig

0%

Extra diensten Zelfstroom

Indien je hebt gekozen voor het huren van zonnepanelen, kan je gebruik maken van de inruilservice. Op het moment dat er, als gevolg van innovatie met betrekking tot het zonnestroomsysteem, nieuwe panelen beschikbaar zijn met een beter rendement kan je deze op elk gewenst moment inruilen voor je bestaande zonnepanelen. Daarnaast biedt Zelfstroom, zoals eerder beschreven, een verhuisservice op het moment dat je een nieuwe woning gaat betrekken. De panelen worden voor je gedemonteerd en opnieuw gemonteerd op het dak van je nieuwe adres voor €50,- per paneel.

Storingen

Een storing kan je direct melden bij Zelfstroom. Ligt de oorzaak van de storing in de teruglevering van energie via de zonnepanelen, dan kan je direct contact opnemen met Zelfstroom. Zijn er meerdere huishoudens in de buurt die kampen met een storing? In dat geval kan je bekijken of de storing al bekend is op gasenstroomstoringen.nl. Is de storing nog niet bekend? Bel dan gratis het nationaal storingsnummer op 0800 – 9009.

Zelfstroom klantenservice

Heb je vragen over de producten van Zelfstroom? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice van Zelfstroom via:

Zelfstroom kunt u bereiken via telefoonnummer 085 201 01 60.

Contactgegevens

In onderstaand overzicht kan je de contactgegevens van Zelfstroom raadplegen.

 

Contactgegevens Zelfstroom

Telefoon:

085 20 10 160

Post- en bezoekadres

Veemarktkade 8, 5222 AE Den Bosch

Alle energieleveranciers vergelijken