Qurrent

Qurrentenerglev

In 2011 is de energieleverancier Qurrent opgericht als initiatief van de stichting DOEN samen met de Natuur- en Milieufederaties en het Klimaatbureau. Door Qurrent wordt volledig groene stroom geleverd. Qurrent levert niet alleen energie maar wekt daarnaast ook nog zelf energie op. Deze energie wordt opgewekt in het windpark Hellegatsplein. Als je klant bent van Qurrent ben je ook automatisch lid van een coöperatie die weer investeert in verschillende projecten die allemaal bezig zijn met het opwekken van duurzame energie.

Meer over Qurrent

Qurrent is dus een energieleverancier die zelf groene stroom opwekt. Ze bieden meerdere manieren om zelf groene energie op te wekken en om beter om te gaan met energie. Klanten kunnen ook gratis advies krijgen over isolatie. Zelf groene energie opwekken? Qurrent helpt bij de installatie als je bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak neemt. Wil je, zonder zonnepanelen op je dak te nemen, toch een aandeel hebben in de groene energie? Dan kun je bijvoorbeeld ook een deel van een windmolen kopen die Qurrent heeft in een van zijn parken.

Tarieven Qurrent

Bij Qurrent kan je verschillende contracten afsluiten. Deze contracten zijn allemaal maandelijks opzegbaar. De contracten kun je voor 1,2 of 3 jaar afsluiten maar je kunt ook een variabel contract afsluiten.

1 jaar prijs zeker
Bij dit contract betaal je voor 1 jaar een vaste prijs voor energie. Als er dan dus veranderingen plaatsvinden in de markt, betaal jij hetzelfde tarief. Ook heb je de mogelijkheid om zelf energie op te wekken.

2 jaar prijs zeker

Bij 2 jaar prijs zeker krijg je 2 jaar lang energie tegen een vaste prijs. Bij eventuele prijsverhogingen betaal jij deze verhogingen dus niet. Als prijzen verlagen, verlaagt jouw prijs niet. Naast dat dit contract een vaste prijs biedt krijg je een energiemonitor.

3e jaar prijs zeker
Je kunt ook kiezen voor het contract 3 jaar prijs zeker. Dit contract is in principe hetzelfde als 2 jaar prijs zeker, maar dan betaal je een vast tarief voor energie voor 3 jaar en krijg je, vanzelfsprekend, ook 3 jaar energie.

Variabel
Kies je voor een variabel contract, dan betaal je een variabele kwartaalprijs. Het tarief verandert per kwartaal. Als de marktprijzen dalen, dan gaat jouw tarief ook naar beneden. In het geval dat de marktprijzen stijgen, dan gaat jouw tarief ook weer omhoog. Naast dit variabele tarief krijg je ook een energiemonitor.

Overstappen

Wil je overstappen naar Qurrent? Dit kan door op de website je aan te melden. Je hoeft je dan niet af te melden bij je huidige energieleverancier, dit kan Qurrent voor jou regelen. Wil je overstappen maar is jouw huidige contract nog niet afgelopen? Je huidige energieleverancier kan dan een overstapboete in rekening brengen. Deze boete vergoedt Qurrent niet.

Als je wilt overstappen van Qurrent naar een andere energieleverancier dan kun je dit schriftelijk of via e-mail doorgeven. De contracten zijn allemaal maandelijks opzegbaar. Hiervoor brengt Qurrent geen opzegboete voor in rekening.

Algemene informatie

Lees hieronder meer informatie over hoe je bij Qurrent kunt betalen, op welke moment de laag- en normaaltarieven gelden, wat je kunt doen bij een verhuizing en bekijk in het stroometiket welke energiebronnen Qurrent precies gebruikt.

Betaling
Het tarief wordt bepaald aan de hand van geldende tarieven maar ook aan de hand van jouw historische verbruik. Als blijkt dat je in het verlegen wel eens betalingsachterstanden hebt gehad wordt er door Qurrent gevraagd om borg te betalen. Mocht je veel energie op jaarbasis verbruiken dan kan er ook om een borg gevraagd worden.

Op welke momenten gelden de laag- en normaaltarieven?
Bij variabele tarieven kunnen verschillende tarieven gedurende de dag gelden. Dit is een laag of een normaaltarief. Tijden waarin deze tarieven gelden worden door de netbeheerder vastgesteld. Deze tijden worden ook wel dal- of laaguren genoemd en piek- of normaal uren. De uren zijn als volgt:

Dal-of laaguren
23:00 tot 7:00, weekenden en feestdagen
In Noord-Brabant en Limburg begint het daltarief al om 21:00

Piek- of normaaluren
7:00 tot 23:00 gedurende werkdagen
In Noord-Brabant en Limburg eindigt het dus al om 21:00

Verhuizing
Het contract wat je hebt en de energie die je dus krijgt, kan meeverhuizen naar jouw nieuwe adres. Hiervoor moet je het verhuisformulier invullen wat op website staat onder Mijn Energie. Qurrent hoort graag mimimaal een week voordat je gaat verhuizen dat je gaat verhuizen en of je in je nieuwe woning stroom en/of gas nodig hebt. Het nieuwe maandbedrag zal dan worden overlegd. Dit bedrag gaat waarschijnlijk wel afwijken van het maandbedrag dat je nu betaalt.

Stroom etiket
Bij Qurrent wordt de energie volledig opgewekt uit windenergie. Dit is dan ook te zien in het volgende stroometiket.Energiebronnen

Energieverbruik

Wind

100%

*Dit is het stroometiket over 2015

Extra diensten Qurrent

De klantenservice van Qurrent kan je elke werkdag bereiken tussen 8.30 en 17.30, maar ook op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Ook kun je vragen stellen aan Qurrent via Twitter en Facebook. Daarnaast biedt Qurrent nog een vriendenkorting. Als jij de groene energie aanbeveelt via Qurrent vriendenkorting aan familie, vrienden of bekenden en diegene via jou dan naar Qurrent overstapt, krijg je €25,- van Qurrent.

Storingen

Het kan voorkomen dat er ineens een storing plaatsvindt. Een stroomstoring kan verschillende oorzaken hebben. Mocht er bij jou een storing optreden kijk dan eerst even in de meterkast. Misschien kun je dan al de storing zelf oplossen. Als het probleem hier niet ligt, kun je even kijken of de storing zich ook voortdoet bij andere huishoudens in de buurt. Je kunt dan bellen naar het Nationale Storingsnummer voor Gas en Stroom, 0800-9009. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Contactgegevens

Wil je gelijk contact opnemen met Qurrent? Dat kan met een van de onderstaande contactgegevens.

 

Contactgegevens Qurrent

Telefoon:

088 777 1200

Bereikbaarheid:

Ma t/m vrij van 8.30 t/m 17.30
Zaterdag van 10.00 t/m 16.00

Post- en bezoekadres

Willem Fenengastraat 23, 1096 BL Amsterdam