Oxxio

Energieleverancier Oxxio

Sinds 2000 is Oxxio actief als energieleverancier in Nederland. Vanaf 2005 hebben ze de naam Oxxio, voorheen was dit Energiebedrijf.com. Dit bedrijf levert volledig groene stroom aan klanten. Door technologische vernieuwingen wil Oxxio klanten proberen te stimuleren om kritisch te gaan nadenken over hun energieverbruik.

Op deze pagina lees je meer informatie over Oxxio, welke mogelijke energiecontracten ze aanbieden, wat te doen bij storingen en welke extra diensten ze verder aanbieden.

Meer over Oxxio

Oxxio is continu bezig met grensverleggende oplossingen om er voor te zorgen dat jij meer inzicht krijgt in de energievoorzieningen. Oxxio biedt alleen stroom die volledig wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen; de Europese wind. De groene stroom wordt bijna helemaal opgewekt door waterkracht en voor een klein deel door wind. Bij Oxxio hebben ze als doel om samen iets groots te creëren, grenzen te verleggen.

Tarieven Oxxio

Eerst bood Oxxio bepaalde pakketten aan. Nu kun je bij Oxxio kiezen om een contract af te sluiten voor 1,2 of 3 jaar.

1 jaar vast
Bij contract van 1 jaar heb je een jaar lang volledig groene stroom en gas tegen een vaste prijs. Elk jaar heb je dan weer opnieuw de keuze welk contract je wilt afsluiten.

2 jaar vast
Bij een 2-jarig contract heb je ook twee jaar volledige groene stroom en gas tegen een vaste prijs.

3 jaar vast
Bij dit contract heb je voor een wat langere termijn, 3 jaar, groene stroom en gas. Dit ook tegen een vaste, zekere prijs.

Overstappen

Als je jouw contract bij Oxxio wilt opzeggen moet je eerst de einddatum van je contract checken. Bij Oxxio hanteren ze namelijk een opzegtermijn van 30 dagen . Wanneer je niet opzegt wordt het contract automatisch verlengd voor onbepaalde tijd. Daarvan staat het tarief vast voor 1 jaar. Als je het contract, terwijl deze nog loopt, wilt opzeggen, geldt er een opzegvergoeding.

Wil je overstappen van een andere energieleverancier naar Oxxio? Dan kan je wellicht geconfronteerd worden met een opzegboete. Oxxio betaalt echter niet de opzegboete als je voor het einde van het contract wilt overstappen van een andere energieleverancier. Oxxio helpt bij het overstappen door het huidige contract voor jou op te zeggen en ervoor te zorgen dat je niet zonder energie komt te zitten. Je kunt dan na 1 dag een eigen Oxxio-account aanmaken en je eigen aanmeldingsproces volgen.

Algemene informatie

Informatie over de betaling, bijzondere tarieven en als je gaat verhuizen vind je hieronder.

Betaling
Bij een contract van Oxxio wordt er een schatting gemaakt van jouw energieverbruik op basis van eerder energieverbruik. Er wordt dan een termijnbedrag vastgesteld door Oxxio. Informatie over jouw historische verbruik ontvangt Oxxio van je netbeheerder. Deze informatie gaat over de afgelopen 3 jaar. Het termijnbedrag is dan ook opgebouwd uit verschillende onderdelen. Het bestaat voor 47% uit overheidsheffingen, 16% uit netbeheerskosten voor de netbeheerder en 37% uit leveringskosten voor Oxxio. Zelf betaal je het hele bedrag aan Oxxio, zij dragen het overige deel dan voor jou af aan de overheid en de netbeheerder.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?
Bij Oxxio kun je gebruik maken van een Daluren Deal als je in het bezit bent van een dubbele, slimme of digitale meter. Op bepaalde tijden betaal je alleen de netbeheerskosten en overheidsheffingen voor je stroom. De daluren gelden voor de volgende tijdstippen:

Noord Brabant en Limburg
Maandag t/m vrijdag van 21.00 tot 7.00 uur

Rest van Nederland
Maandag t/m vrijdag van 23.00 tot 7.00 uur

Ook gelden de daluren op officiële feestdagen: Nieuwjaarsdag, Eerste & Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Eerste & Tweede Pinksterdag en Eerste & Tweede Kerstdag.

Verhuizen
Bij Oxxio kun je in de meeste gevallen het contract gewoon doorzetten als je gaat verhuizen. Wel dien je dit dan tijdig door te geven, namelijk vier weken voordat je gaat verhuizen. Je kunt je verhuizing doorgeven door het verhuisformulier van Mijn Oxxio in te vullen. Het is mogelijk om maximaal drie maanden de energielevering van je oude en nieuwe huis te laten overlappen.

Stroometiket
De energie van Oxxio wordt volledig opgewekt uit groene stroom. In de volgende tabel is te zien hoe dit verdeeld is.

Energiebronnen

Energieverbruik

Wind

0,02%

Zon

0,00%

Water

99,98%

Biomassa

0,00%

*Dit is het stroometiket over 2015

Extra diensten Oxxio

Oxxio heeft een eigen App ontwikkeld. Met deze App heb je inzicht in jouw verbruik. Je kunt zo zelf je energierekening verlagen. Je kunt er met de App dan bijvoorbeeld achter komen hoeveel energie je verbruikt per maand of bij een slimme meter per dag of per uur. In de App kun je jouw contractgegevens en jaarnota zien, je termijnbedrag wijzigen, andere gegevens aanpassen en ook feedback op jouw energieverbruik delen met het App ontwikkelteam.

Storingen

Indien er sprake is van een stroomstoring dien je dit te melden bij het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom, 0800-9009. Zij geven dan de storing weer direct door aan de lokale netbeheerder van gas en/of stroom. Je netbeheerder zal je dan waar mogelijk verder helpen.

Contactgegevens Oxxio

Wil je gelijk contact opnemen met Oxxio? Hieronder vind je alle contactgegevens van Oxxio.

 

Contactgegevens Oxxio

Website

Telefoon

0900 – 55 66 777

Postadres

Marten meesweg 5, 3068 AV Rotterdam

Bereikbaarheid

Ma t/m vrij van 8.30 tot 19.00