Oxxio

Energieleverancier Oxxio

Oxxio is een totaalaanbieder voor telefonie, internet en televisie. Sinds 2000 is de organisatie ook actief als energieleverancier in Nederland.  Door technologische vernieuwingen wil Oxxio klanten proberen te stimuleren om kritisch te gaan nadenken over hun energieverbruik. Oxxio is onderdeel van de Eneco Groep.

Naar Oxxio Energie

Meer over Oxxio

Oxxio is continu bezig met grensverleggende oplossingen om er voor te zorgen dat jij meer inzicht krijgt in de energievoorzieningen. Oxxio biedt alleen stroom die volledig wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen; de Europese wind. De groene stroom wordt bijna helemaal opgewekt door waterkracht en voor een klein deel door wind. Bij Oxxio hebben ze als doel om samen iets groots te creëren, grenzen te verleggen.

Tarieven van Oxxio

Bij Oxxio kan je terecht voor verschillende contractvormen. Zo kun je ervoor kiezen om jouw maandelijks tarief vast te zetten voor 3 jaar. Dit is met name geschikt als je stabiliteit en zekerheid zoekt. Daarnaast kan je ervoor kiezen om het voor slechts een jaar vast te leggen. Hierbij heb je de keuze om het ook tegen een “superscherp” tarief te doen; dit houdt in dat je elke maand voordeel krijgt in plaats van cashback op het einde van het jaar.

Overstappen

Als je jouw contract bij Oxxio wilt opzeggen moet je eerst de einddatum van je contract checken. Bij Oxxio hanteren ze namelijk een opzegtermijn van 30 dagen. Wanneer je niet opzegt wordt het contract automatisch verlengd voor onbepaalde tijd. Daarvan staat het tarief vast voor 1 jaar. Als je het contract, terwijl deze nog loopt, wilt opzeggen, geldt er een opzegvergoeding.

Wil je overstappen van een andere energieleverancier naar Oxxio? Dan kan je wellicht geconfronteerd worden met een opzegboete. Oxxio betaalt echter niet de opzegboete als je voor het einde van het contract wilt overstappen van een andere energieleverancier. Oxxio helpt bij het overstappen door het huidige contract voor jou op te zeggen en ervoor te zorgen dat je niet zonder energie komt te zitten. Je kunt dan na 1 dag een eigen Oxxio-account aanmaken en je eigen aanmeldingsproces volgen.

Naar Oxxio Energie

Algemene informatie

Informatie over de betaling, bijzondere tarieven en als je gaat verhuizen vind je hieronder.

Betaling

Bij Oxxio is het alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen. Dit staat vermeld in de algemene voorwaarden tijdens het afsluiten van jouw contract. De voornaamste reden hiervoor is omdat Oxxio zoveel mogelijk wil automatiseren zodat je aan niets hoeft te denken. 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Bij Oxxio kun je gebruik maken van een Daluren Deal als je in het bezit bent van een dubbele, slimme of digitale meter. Op bepaalde tijden betaal je alleen de netbeheerskosten en overheidsheffingen voor je stroom. De daluren gelden voor de volgende tijdstippen:

Noord Brabant en Limburg Maandag t/m vrijdag van 21.00 tot 7.00 uur Rest van Nederland Maandag t/m vrijdag van 23.00 tot 7.00 uur Ook gelden de daluren op officiële feestdagen: Nieuwjaarsdag, Eerste & Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Eerste & Tweede Pinksterdag en Eerste & Tweede Kerstdag. Verhuizen

Bij Oxxio kun je in de meeste gevallen het contract gewoon doorzetten als je gaat verhuizen. Wel dien je dit dan tijdig door te geven, namelijk vier weken voordat je gaat verhuizen. Je kunt je verhuizing doorgeven door het verhuisformulier van Mijn Oxxio in te vullen. Het is mogelijk om maximaal drie maanden de energielevering van je oude en nieuwe huis te laten overlappen.

Stroometiket Oxxio

In de volgende tabel is te zien uit welke bronnen de energie voor particuliere klanten wordt gewonnen:

Energiebronnen Energieverbruik
Wind 100%
Zon 0,00%
Water 0,00%
Biomassa 0,00%

Extra diensten Oxxio

Oxxio heeft een eigen App ontwikkeld. Met deze App heb je inzicht in jouw verbruik. Je kunt zo zelf je energierekening verlagen. Je kunt er met de App dan bijvoorbeeld achter komen hoeveel energie je verbruikt per maand of bij een slimme meter per dag of per uur. In de App kun je jouw contractgegevens en jaarnota zien, je termijnbedrag wijzigen, andere gegevens aanpassen en ook feedback op jouw energieverbruik delen met het App ontwikkelteam.

Storingen

Indien er sprake is van een stroomstoring dien je dit te melden bij het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom, 0800-9009. Zij geven dan de storing weer direct door aan de lokale netbeheerder van gas en/of stroom. Je netbeheerder zal je dan waar mogelijk verder helpen.

Oxxio klantenservice

Heb je vragen over de producten van Oxxio? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice van Oxxio via:

Oxxio kun je bereiken via telefoonnummer 088 – 89 55 999.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08:00 ’s ochtends tot 18:00 uur ’s avonds.

Inloggen Mijn Oxxio

Bijgaand de link waar klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij Oxxio.

Contactgegevens Oxxio

Wil je gelijk contact opnemen met Oxxio? Hieronder vind je alle contactgegevens van Oxxio.

Contactgegevens Oxxio
Telefoon 088 – 89 55 999
Postadres Marten meesweg 5, 3068 AV Rotterdam
Bereikbaarheid Ma t/m vrij van 8.30 tot 19.00
Naar Oxxio Energie