Nederlandse Energie Maatschappij

NLEenergielev

De Nederlandse Energie Maatschappij is in 2005 opgericht en wordt ook wel NLE genoemd. Tegenwoordig voorziet de energieleverancier ruim 800.000 klanten van energie. De maatschappij is in de afgelopen jaren verschillende samenwerkingen aangegaan. Sinds 2016 is de Nederlandse Energie Maatschappij gestart met een samenwerking met Holland Warmte. Vanaf deze samenwerking biedt de Nederlandse Energie Maatschappij het onderhoud voor cv-ketels.

Meer over Nederlandse Energie Maatschappij

Duurzaamheid en betaalbaarheid zijn kernbegrippen voor Nederlandse Energie Maatschappij. Alle stroom wordt bij NLE duurzaam opgewekt. Zo levert NLE geen stroom die wordt opgewekt uit kolen, aardgas of kernenergie. Naast dat ze duurzame energie leveren zijn er ook pijlers binnen de organisatie die zij erg belangrijk vinden. Nederlandse Energie Maatschappij streeft naar een positieve sfeer en dynamiek in de organisatie, ze willen ook transparant zijn en alle werkzaamheden met passie en enthousiasme uitvoeren. Hun bijbehorende missie is om traditionele markten, zoals de energiemarkt scherp te houden. Dit willen ze doen door te investeren in de kwaliteit van klantenservice. Hierbij moet communicatie transparant en duidelijk zijn.
Door NLE worden ook huur- en koopzonnepanelen aangeboden. Zo kun je zelf ook bijdragen aan het opwekken van duurzame energie.

Tarieven Nederlandse Energie Maatschappij

Bij NLE kun je een contract afsluiten voor stroom en gas voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt dan een vast tarief voor die periode, waarbij de kosten dus niet ineens hoger worden. Je krijgt dan stroom die volledig duurzaam is opgewekt. Het is mogelijk om ’s nachts en in het weekend minder te betalen voor je elektriciteit mits je een dubbele meter hebt. Als je bijvoorbeeld overdag je elektronische apparaten minder gebruikt dan in de avonden en weekenden, dan is dit erg voordelig.

NLE biedt de mogelijkheid om te kiezen hoe groen je de stroom wilt hebben. Zo kan er gekozen worden tussen:
– Gedeeltelijk groen: de energie wordt opgewekt uit waterkracht (van waterkrachtcentrales in Europa).
– Groen: de energie wordt opgewekt uit Europese wind (door de windmolens in Europa).
– Groen: de energie wordt opgewekt uit Nederlandse wind (door windmolens in Nederland).

Overstappen

Wil je overstappen naar NLE? Dit kan met de overstapservice. Je kunt je aanmelden via de website door het online aanmeldformulier in te vullen, je krijgt dan direct via de mail een bevestiging. Ook kun je bellen naar de overstaplijn, 0800-4664. Heb je je aangemeld? Dan krijg je binnen 1 uur het energiecontract toegestuurd per mail. Hierin staan de tarieven en het termijnbedrag vermeld. Vervolgens krijg je nog een periode van 14 dagen bedenktijd. Dan kun je alsnog kosteloos het contract nog annuleren. Een week voordat de energie bij jou geleverd wordt, dien je nog wel even je meterstanden door te geven.

Als je contract bij een andere energieleverancier nog loopt, kan deze energieleverancier een opzegboete in rekening brengen. Deze boete wordt niet door NLE betaald. Wil je vanuit NLE voordat het contract afloopt overstappen naar een andere energieleverancier dan brengt NLE hiervoor een opzegboete in rekening. De hoogte van deze boete hangt af van de resterende contractduur. Hieronder vind je de hoogte van de boete ten opzichte van de resterende contractduur:

– 1 tot 18 maanden: €50,- per overeenkomst
– 18 tot 24 maanden: €75,- per overeenkomst
– 24 tot 30 maanden: €100,- per overeenkomst
– Meer dan 30 maanden: €125,- per overeenkomstAlgemene informatie

Hieronder vind je meer informatie omtrent de betaling aan de Nederlandse Energie Maatschappij, op welke momenten precies de laag- en normaaltarieven gelden en tot slot wat je kunt doen bij een verhuizing.

Betaling
Je kunt zelf je betaalwijze kiezen via Mijn NLE. Mocht je krap komen te zitten, dan is het helaas niet mogelijk om uitstel van betaling te krijgen. De betaling van het maandelijkse termijnbedrag dient op tijd betaald te worden. Wel kan er een betalingsregeling worden getroffen over een jaar- of eindnota. Heb je het termijnbedrag nog niet betaald op de vervaldatum, dan krijg je eerst een kosteloze herinnering. Hierna heb je nog 2 weken de tijd om de betaling alsnog te voldoen. Heb je nog niet betaald na die 2 weken? Dan worden er administratiekosten in rekening gebracht.

Op welke momenten gelden de laag- en normaaltarieven?
Het is mogelijk om op bepaalde momenten van de dag minder te betalen voor je energie. Er geldt een ‘laagtarief’ op deze momenten. Deze momenten verschillen weer per provincie in Nederland. De laagtarieven en normaaltarieven gelden op de volgende momenten:

Noord-Brabant en Limburg
Op werkdagen tussen 7.00 en 21.00 geldt het normaal tarief
Tijdens de overige uren, in het weekend en op feestdagen geldt het laag tarief

Rest van Nederland
Op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 geldt het normaal tarief
Tijdens de overige uren, in het weekend en op feestdagen geldt het laag tarief

Verhuizing
Ga je verhuizen maar wil je niet zonder energie komen te zitten? Bij NLE verhuist het contract gewoon mee. De verhuizing kun je doorgeven via de website bij Mijn NLE. De Nederlandse Energie Maatschappij heeft een smart home product wat ze ‘Anna’ noemen. Anna kan gewoon meeverhuizen bij de verhuizing.

Stroometiket Nederlandse Energie Maatschappij
Bij NLE kan je zelf kiezen hoe ‘groen’ je de stroom wilt hebben. Je kan kiezen tussen gedeeltelijk groen, groen (uit Europa) en groen (uit Nederland). In de volgende tabel is te zien welke energiebronnen NLE allemaal gebruikt en wat het energieverbruik hiervan is.

Energiebronnen

Energieverbruik

Wind

8%

Zon

0%

Water

92%

Kolen

0%

Aardgas

0%

Kernenergie

0%

* Dit is het stroometiket over 2014

Extra diensten Nederlandse Energie Maatschappij

Ook is er de Anna-inzicht app. Door deze app krijg je inzicht in wat precies jouw energieverbruik is en wat de teruglevering is. Jouw energieverbruik kan je vergelijken met andere, vergelijkbare huishoudens. Iedereen kan deze app gratis downloaden.

Online kun je via de chat en via de social media kanalen (Facebook en Twitter) meer te weten komen over NLE en al je vragen stellen. Daarnaast kun je ook via WhatsApp al je vragen stellen. Het nummer waar je een berichtje naar toe kunt sturen is: 06-30584601.

Storingen

Mocht je ineens last hebben van een gasstoring of stroomstoring, kijk dan even bij je buren of zij ook last hebben van een storing. Hebben de buren namelijk ook last van een storing, dan is er een gas-of stroomstoring in jouw omgeving. Je kan kijken op de website gasenstroomstoringen.nl wat er nou precies aan de hand is. Wil je meer weten? Dan kun je ook gratis bellen naar het Nationale Storingsnummer. Dit nummer is 0800-9009. Als je al gas ruikt is het belangrijk dat je gelijk belt naar het Nationale Storingsnummer.

Contactgegevens Nederlandse Energie Maatschappij

Wil je contact opnemen met NLE? Dat kan via onderstaande contactgegevens. 

Contactgegevens Nederlandse Energie Maatschappij

Telefoon

088 – 73 073 07

Bereikbaar

Werkdagen van 8.00 tot 20.00, op zaterdag van 10.00 tot 16.00

Postadres

Postbus 23064, 3001 KB Rotterdam