EnergieFlex

EnergieFlexenlev

Deze Nederlandse energieleverancier, opgericht in 2014, is in Nederland de eerste energiemaatschappij die prepaid energie aanbiedt. Door prepaid energie te bieden maken ze de klant voortdurend bewust wat zijn energieverbruik en de bijbehorende kosten zijn. Zo wordt voorkomen dat een klant na twaalf maanden tegen een onverwacht hoge eindafrekening aanloopt.

Meer over EnergieFlex

EnergieFlex heeft als belangrijkste doelstelling om consumenten bewust te maken van hun energieverbruik en wat de kosten hiervan zijn. EnergieFlex helpt consumenten om de kosten van energie beter te beheersen en ook te besparen op energie door duidelijke overzichten te geven en heldere energienota’s. De filosofie van EnergieFlex is dat duidelijk inzicht zorgt voor bewustwording. Deze bewustwording resulteert ook in het concreet besparen van energie. In Nederland zijn er ruim 800.000 huishoudens die moeite hebben om hun energierekening te betalen. Er is een Raad van Advies geïnstalleerd om deze doelgroep te bereiken en het probleem op te lossen.

Tarieven EnergieFlex

Je kunt bij EnergieFlex kiezen voor verschillende contractvormen. Deze contracten zijn voor 1 jaar of voor 3 jaar. Je kunt kiezen uit contracten met een vast tarief maar ook met een variabel tarief.

Flex Prepaid
Het contract Flex Prepaid heeft een looptijd van 1 jaar. Je koopt wel elke maand een energietegoed voor een bedrag dat je zelf kiest. Wanneer 80% van het tegoed op is krijg je een e-mail en een smsje van EnergieFlex. Dan kun je het tegoed weer opwaarderen tegen een nieuwe betaling. Het energietegoed wordt opgewaardeerd op dezelfde dag als de betaling is ontvangen. Als je niet op tijd het tegoed kunt opwaarderen levert EnergieFlex de energie bij jou thuis gewoon door tot maximaal 30 dagen. Zo zit je niet onverwachts zonder energie. Door middel van de verbruiksmonitor van EnergieFlex krijg je een overzicht van wat jouw dagelijkse energieverbruik is en wat hiervan de kosten zijn.

Flex Inzicht
Met Flex Inzicht betaal je elke maand een termijnbedrag, een variabel tarief of een vast tarief. Je kunt dagelijks jouw verbruik volgen. Daarvoor heb je wel een slimme meter nodig. Door de verbruiksmonitor heb je inzicht in wat jouw dagelijkse energieverbruik is en wat hiervan dan de kosten zijn. Mocht je zonnepanelen hebben, dan wordt de energie die je hiermee opwekt elke maand afgetrokken van je verbruik. Je hebt bij Flex Inzicht zelf de keuze om tegen een variabel of vast tarief energie voor gas en licht te krijgen.

Flex Standaard
Met Flex Standaard betaal je elke maand aan energiekosten een vast termijnbedrag of een variabel tarief. Het contract loopt 1 of 3 jaar. Het termijnbedrag is een schatting van wat je gemiddeld per maand verbruikt aan energie.

Overstappen

Ben je van plan om over te stappen naar een andere energieleverancier dan EnergieFlex? Dan is het nodig je contract opzeggen. Wanneer je een nieuw energiecontract hebt afgesloten bij een nieuwe leverancier, dan zal deze voor jou het oude contract opzeggen. Wil je het contract zelf opzeggen, dan kun je dit bij EnergieFlex schriftelijk doen. Hierbij geldt een opzegtermijn van 30 dagen. Als je een contract hebt van onbepaalde looptijd dan kun je deze gewoon kosteloos opzeggen. Bij een contract met een vaste looptijd is dat een ander verhaal. EnergieFlex kan een opzegboete in rekening brengen als je het contract eerder opzegt dan wanneer het afloopt.

Wil je juist overstappen van een andere energieleverancier naar EnergieFlex? Dan brengt deze energieleverancier vaak ook een opzegboete in rekening. Deze boete wordt niet overgenomen door EnergieFlex. Het contract wat loopt bij de huidige energieleverancier zal wel worden opgezegd door EnergieFlex.

Algemene informatie

Meer informatie omtrent de betaling, welke tarieven nou precies wanneer gelden, wat je kunt doen bij een verhuizing en het stroometiket vind je hieronder.

Betaling
EnergieFlex heeft verschillende contracten. Hoe je betaalt voor jouw energie verschilt per contract. Zo kun je met Flex Inzicht betalen via iDeal of per automatische incasso. Bij een contract van Flex Prepaid betaal je voor wat je verbruikt aan energie. Deze betaling verricht je via iDeal. Je betaalt eigenlijk als je het energietegoed weer wilt opwaarderen. Met het derde contract, Flex Standaard, betaal je iedere maand een vast bedrag, je kiest dan voor een traditionele termijnnota.

Wanneer gelden de laag- en normaal tarieven?
Afhankelijk van de netbeheerder gelden op sommige tijden laag- en normaal tarieven. Mocht je bijvoorbeeld doordeweeks de hele week werken is het voordelig als je een nachttarief hebt. Het laag tarief geldt op de volgende tijden:

Noorden
Van 23:00 tot 7:00

Zuid-Holland en het Zuiden
Van 21:00 tot 7:00

Verhuizing
Ga je tijdens de looptijd van je contract verhuizen? Je kunt de verhuizing dan via de klantenservice van EnergieFlex doorgeven. Deze kun je bereiken op 088- 304 10 00. Het energiecontract kun je meenemen naar jouw nieuwe adres. Het is belangrijk dat je dit wel op tijd door geeft. Voor de contracten Flex prepaid en Flex Inzicht heb je een slimme meter nodig. Deze slimme meter kan niet zomaar meeverhuizen naar je nieuwe adres. Wil je dus deze contracten voortzetten in jouw nieuwe woning dan moet er wel een slimme meter in het nieuwe huis aanwezig zijn.

Stroometiket
De stroom van EnergieFlex is volledig groene stroom en wordt opgewekt uit verschillende bronnen. In het volgende stroometiket kun je zien wat het verbruik is van de verschillende bronnen van EnergieFlex.

Energiebronnen

Energieverbruik

Kolen

0,00%

Aardgas

0,00%

Nucleair

0,00%

Wind

50,00%

Zon

0,00%

Waterkracht

50,00%

Biomassa

0,00%

Overig

0,00%

*Stroometiket over 2015

Extra diensten EnergieFlex

EnergieFlex is dus de eerste energieleverancier die prepaid energie aanbiedt. Zo proberen ze continu vernieuwend te zijn. Er is een Raad van Advies opgericht om het probleem proberen op te lossen dat huishoudens hun energierekening niet kunnen betalen. Ook zijn ze bezig om een app te ontwikkelen.

Storingen

Mocht je last hebben van een storing, dan kun je het beste eerst even kijken of je zelf al het probleem op kunt lossen. Je kunt dan even bij de buren kijken of zij ook last hebben van een storing. Ook kun je kijken of meerdere huizen in jouw buurt last hebben van de storing op de website gasenstroomstoringen.nl. Daarnaast kun je bellen naar 0800-9009, het Nationale Storingsnummer om de storing te melden.

Contactgegevens EnergieFlex

Wil je direct contact opnemen met EnergieFlex? Hieronder vind je de contactgegevens.

 

Contactgegevens EnergieFlex

Telefoon:

088 – 304 1000

Bereikbaarheid:

Elke werkdag tussen 08:30 – 19:00

Postadres:

Nevelgaarde 44, 3436 ZZ Nieuwegein