DGB Energie

DGB Energie is van oorsprong ontstaan uit De Groene Belangenbehartiger, opgericht door Mark Logtenberg. In minder dan tien jaar tijd is DGB uitgegroeid tot een stabiele onderneming met ruim 50 werknemers. Een typisch oer Hollands energiebedrijf met de wortels in de agrarische sector is kenmerkend. DGB Energie is gevestigd in Energiecentrum te Hardenberg, met een showroom vol zonnetechnologie.

Alle energieleveranciers vergelijken

Meer over DGB Energie

Vanuit een collectiviteit gedachte koopt DGB Energie duurzame energie in bij klanten uit de agrarische sector, van agrariërs zelf. Veelal uit de duurzame bron biomassa. Daarnaast zon-, wind- of waterkracht. Vandaar is de kreet van boeren, voor boeren ontstaan.

DGB Energie is de eerste beursgenoteerde energieleverancier in Nederland. Onder de vleugels van de Verenigde Nederlandse Compagnie. Door aandelen te kopen via VNC kun je eigenaar worden van je eigen energie. Als aandeelhouder profiteer je van de eventuele winstuitkering en ontvangt deze als dividend. Op deze manier zorgt DGB Energie dat een oer Hollands bedrijf in Nederlandse handen is en blijft, namelijk in die van jezelf!

Tarieven

Naast de agrarische sector profiteren de consumenten- en zakelijke markt van deze (agrarische) energie. Gezamenlijk streven naar een grotere beleving van deze collectiviteitsgedachte. Naast de levering van energie maakt DGB Energie het voor klanten mogelijk om zelf duurzame energie op te wekken. Door middel van zonnepanelen. Kernkwaliteiten zoals eerlijke energie, kennis van de markt en persoonlijke benadering zijn kenmerkend voor DGB Energie. De klant staat altijd centraal. Daarbij hoort open en eerlijk advies geven, meedenken met de klant, korte lijnen en laagdrempelig zijn. Het streven is om de klant te helpen besparen en tegelijkertijd te verduurzamen.

De energiemarkt is complex en voortdurend aan verandering onderhevig. DGB Energie werkt met vaste contracten voor zowel gas als elektriciteit. Je kunt een contract afsluiten voor stroom en gas voor een looptijd van 1, 2 of 3 jaar. Dat houdt in dat de overeengekomen tarieven vast staan gedurende de looptijd van het contract. Daarmee ben je beschermd tegen tussentijdse tariefstijgingen en heb je zekerheid. De tarieven worden wekelijks vastgesteld waardoor altijd sprake is van marktconforme tarieven. Je kiest zelf het juiste instapmoment. Bekijk de website voor de meest actuele tarieven. DGB Energie levert 100% groene stroom, zonder extra opslag. Deze duurzame energie is veelal afkomstig uit duurzame bronnen. Voornamelijk uit biomassa, daarnaast zon, wind- en waterkracht. Veelal uit Nederland, daarnaast Noord-Europa.

Overstappen

Overweeg je om klant te worden bij DGB Energie? De overstapservice van DGB regelt je volledige overstap en opzegging bij je huidige energieleverancier. Zonder dat je er naar hoeft om te kijken. Aanmelden is snel en eenvoudig mogelijk via de website door stapsgewijs je gegevens in te vullen. Vervolgens ontvang je per mail een bevestiging van het contract en je persoonlijke account. Ook is het belangrijk om voor aanvang van levering de meterstanden door te geven. Na de overstap krijg je 14 dagen bedenktijd. Dat wil zeggen dat je in die periode het contract nog kosteloos kunt annuleren.

Alle energieleveranciers vergelijken

Indien je al een contract hebt bij een andere energieleverancier, is het nu al mogelijk om in te stappen bij DGB Energie. Het nieuwe energiecontract gaat dan in na afloop van je huidige contract. Daardoor loop je geen risico op een opzegboete. Wil je vanuit DGB Energie overstappen naar een andere energieleverancier? Dan is de opzegtermijn 30 dagen. Indien er contractbreuk wordt gepleegd, zal DGB Energie een opzegboete in rekening brengen. Hoe hoog deze boete is hangt af van de resterende contractduur. Onderstaand zijn de boetes ten opzichte van de resterende contractperiode te vinden.

Algemene informatie

Onderstaand is meer informatie te vinden over de betaling aan DGB Energie, de laag- en normaaltarieven en als laatste de verhuizing.

Betaling

Wanneer je energie afneemt bij DGB Energie, ontvang je een maandelijks voorschotnota waarin het termijnbedrag is opgenomen. Vervolgens ontvang je jaarlijks een jaarafrekening. Vanzelfsprekend moeten de verschuldigde kosten en termijnbedragen binnen de betalingstermijn betaald worden. Indien dit niet het geval is, brengt dit extra kosten met zich mee. Kosten voor het verzenden van betalingsherinneringen en aanmaningen, maar ook kosten voor de energie die DGB Energie heeft ingekocht en geleverd, maar die niet betaald zijn. Bij DGB Energie betaal je altijd via automatische incasso. Zo worden geen onnodige kosten gemaakt en is het mogelijk de tarieven zo laag mogelijk te houden.

Laag- en normaaltarieven

Bij ieder contract voor elektriciteit is de keuze uit enkel- of dubbeltarief altijd mogelijk. Enkeltarief betekent dat je één gemiddeld tarief betaalt voor je elektriciteit. Bij dubbeltarief worden twee tarieven gehanteerd. In de dal of laag uren (’s nachts) betaal je een lager tarief dan in de piek- of normaaluren (overdag). Dan betaal je namelijk het hoog tarief. Echter verschillen deze momenten per provincie in Nederland. Bekijk onderstaand op welke momenten laagtarieven en normaaltarieven van toepassing zijn.

Provincie Noord-Brabant en Limburg
Op doordeweekse dagen geldt het normaal tarief tussen 7.00 en 21.00 uur. Buiten deze tijden, in het weekend en op feestdagen is het laagtarief van toepassing.

Overige provincies in Nederland
Het normaal tarief is van toepassing op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Buiten deze tijden, in
het weekend en op feestdagen betaal je het laagtarief.

Verhuizing

Indien je van plan bent om te verhuizen, neem je het energiecontract van je oude woning mee naar je nieuwe woning. Het energiecontract bij DGB Energie verhuist dus met je mee. Zo blijf je profiteren van dezelfde voordelige energietarieven, de looptijd en de uitstekende service. Geef de
verhuizing tijdig door per telefoon of via de klantenservice. Dan regelt DGB Energie een juiste verwerking van de verhuizing, inclusief de meterstanden. Bij het doorgeven van de verhuizing, is het belangrijk om ook altijd een verhuisformulier in te vullen. Op het moment van de sleuteloverdracht noteer je de eindstanden op het verhuisformulier. Stuur dan vervolgens het verhuisformulier terug.

Stroometiket van DGB

De 100% groene stroom van DGB Energie is afkomstig uit hernieuwbare energieopwekking. In onderstaande tabel is af te lezen hoe de verdeling uit verschillende duurzame energiebronnen is.

Energiebronnen

   

Energieverbruik

 

Biomassa

   

91%

 

Zon

   

2%

 

Wind

   

7%

 

Water

   

0%

 

Extra diensten

De werkwijze van DGB Energie is transparant. Via een persoonlijk account op Mijn Portaal zijn je energiezaken digitaal op elk gewenst moment in te zien en te regelen. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Denk aan je energieverbruik, meterstanden, voorschotnota’s, energiecontract(en) en vroegtijdig verlengen. Daarnaast heeft DGB Energie een ruime showroom vol zonnetechnologie en op maat gemaakte zonnepaneelsystemen. Laat je vrijblijvend adviseren door echte zonnespecialisten die rekening houden met je persoonlijke situatie.

Storingen

Valt de stroom in je huis geheel of gedeeltelijk uit? Ruik je gas of vermoed je dat er een gaslek is? In dat geval controleer eerst wat de mogelijke oorzaak is. Allereerst controleer of alle elektriciteit in huis is uitgevallen of dat één van de groepen of de aardlekschakelaar is uitgevallen. Indien de oorzaak niet te achterhalen is, bel dan het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op 0800-9009. De melding komt dan terecht bij je lokale netbeheerder. Zij nemen dan meteen de juiste maatregelen om het probleem op te lossen. Het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom geldt uitsluitend voor meldingen van storingen in levering en transport van gas en/of elektriciteit tot en met de meteraansluiting. Ook kan je de website gasenstroomstoringen.nl raadplegen om te kijken wat er speelt.

DGB energie klantenservice

Heb je vragen over de producten van DGB energie? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice van DGB via:

DGB kunt u bereiken via telefoonnummer 088 018 04 00.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag geopend van 08:30 ’s ochtends tot 17:00 uur ’s avonds.

Inloggen bij Mijn DGBenergie

Bijgaand de link waar klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij DGB.

Contactgegevens DGB Energie

Neem contact op met DGB Energie via onderstaande contactgegevens.

DGB Energie | Energiecentrum Hardenberg
Lange Spruit 1a
 7773 NE HARDENBERG
E info@dgbenergie.nl of contactformulier op website
T (0523) 68 33 39
Telefonisch bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.
De openingstijden van onze showroom zijn Maandag t/m Vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Alle energieleveranciers vergelijken