Delta Energie

Naast telecomdiensten levert de Zeeuwse Delta sinds 2016 ook uitsluitend groene stroom. Gas komt echter nog niet uit duurzame bronnen. DELTA geeft de klant de keuze uit welke bron ze energie willen ontvangen; zo kan je energie uitsluitend opgewekt in Zeeland of in de rest Nederland en Europa gebruiken. Delta staat garant voor eenvoud en betrokkenheid. Dit zie je ook terug in de heldere opmaak van de website en de gebruiksvriendelijkheid van hun dienstverlening. 

Naar Delta Energie

Tarieven Delta

Afhankelijk van je voorkeur kan je kiezen uit twee pakketten waarbij je ook voor meerdere contractvormen kan kiezen:

Puur Zeeuws Groen
Met dit pakket ontvang je energie dat is opgewekt uit windmolens, getijdencentrale en zonnedaken. Hierbij maakt Delta gebruik van de natuurlijke bronnen die al beschikbaar zijn in Zeeland. 

Groene Stroom
Met dit pakket ontvang je energie dat is opgewekt in de overige provincies van Nederland en de rest van Europa. 

Vast 1 jaar
Wanneer je kiest voor deze contractvorm, staat je energieprijs vast voor één jaar. De prijzen op de energiemarkt kunnen ieder half jaar veranderen. Hoewel je dus kan profiteren van prijsstijgingen, pak je indien de prijzen dalen geen lagere prijs mee. Deze contractvorm biedt daarentegen zekerheid omtrent je energie-uitgaven.

Vast 3 jaar

Net als bij de 1-jarige contractvorm biedt dit contract je gedurende 3 jaar zekerheid omtrent de energie uitgaven. Zeker op het moment dat er een gunstige prijs heerst en in de lijn der verwachting ligt dat deze prijs enigszins zal gaan stijgen, biedt deze variant uitkomst.

Variabel
Dit is een contractvorm dat je alleen kan afsluiten wanneer je voor Groene Stroom kiest. Jouw maandbedrag hangt af van de prijs in de energiemarkt, dit kan voordelen opleveren wanneer deze laag is. Daarnaast heeft dit contract een flexibele looptijd waarbij Delta de prijs per half jaar aanpast. 

Overstappen

Denk je erover de overstap te maken naar Delta? Via de website van de energieleverancier kan je eenvoudig overstappen door te kiezen voor het gewenste energiecontract, energieproduct en de instapbonus. Op het moment dat je klant wordt van Delta kan je een welkomstbonus tot €250,- ontvangen. Is je huidige energiecontract nog niet afgelopen en dien je een opzegboete te betalen? Bij bepaalde energieleveranciers worden deze kosten voor je vergoed, bij Delta is dit niet het geval.

Ben je reeds klant bij Delta en wil je overstappen naar een andere energieleverancier? In dat geval geldt een opzegtermijn van 30 dagen. Bovendien kan je te maken krijgen met een opzegvergoeding indien je voor het einde van de contractduur opzegt. Bij een resterende contractduur van meer dan 2,5 jaar kan deze opzegvergoeding oplopen tot €125,-. Opzeggen kan zowel online (via de mail), schriftelijk als telefonisch.

Naar Delta Energie

Algemene informatie

Voor meer informatie over de mogelijke betalingswijzen, de dal- en normaaltarieven, wat te doen bij een verhuizing en het stroometiket van Delta kan je onderstaande informatie raadplegen.

Betaling

Iedere maand wordt het vastgestelde voorschot via automatisch incasso van je bankrekening afgeschreven. Aan het einde van het jaar vindt afrekening plaats aan de hand van je werkelijke verbruik: het kan zijn dat je geld terug krijgt, of indien je meer hebt verbruikt dan ingeschat, je bij dient te betalen. Ook kan je er voor kiezen de energierekening per acceptgiro (handmatig) te betalen.

Op welke momenten gelden de laag- en normaal tarieven?

Heb je thuis een enkel- of dubbeltariefmeter? Met een enkeltariefmeter betaal je één vaste prijs voor de energie die je afneemt. Met een dubbeltariefmeter betaal je een lagere energieprijs tijdens de daluren. In Zeeland gelden de volgende tijden met betrekking tot de dal- en normaal tarieven.

Dal- en normale uren
23:00 tot 7:00, weekenden en feestdagen
In bepaalde regio’s in het zuiden van Nederland geldt het daltarief al om 21:00.

Verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen? Indien je klant bent bij Delta, kan je de verhuizing eenvoudig op Mijn DELTA. Het is verstandig om je je verhuizing 2 weken voor de datum aan te geven zodat al de administratie er omheen op tijd geregeld is. Ook als je naar een adres buiten Zeeland verhuist, kan je klant blijven bij Delta.

Stroometiket van Delta Energie

Sinds 2016 wordt alleen nog maar groene stroom geleverd aan de klanten van Delta. In het onderstaand overzicht vind je het stroometiket van het jaar 2018:

Energiebronnen

Energieverbruik

Hernieuwbare energie

100,00%

Wind

Zeeuws Groen 70,57%
Groene Stroom 48,91%

Water

Zeeuws Groen 29,43%
Groene Stroom –

Zon

Zeeuws Groen –
Groene Stroom 2,19%

Biomassa

Zeeuws Groen –
Groene Stroom 48,91%

Extra diensten Delta

Online je energiezaken regelen? Op MijnDELTA kan je eenvoudig factuuroverzichten opvragen, het termijnbedrag of je betaalwijze aanpassen dan wel een verhuizing doorgeven. Met de klantenservice van Delta kan je iedere werkdag contact zoeken tussen 8:00 en 18:00. Ook op social media is Delta goed bereikbaar: de energieleverancier is actief op onder meer facebook en twitter.

Daarnaast kan je bij Delta ook terecht voor energieproducten; dit zijn onder andere CV-ketels, slimme meters en kan je zelfs een energielabel voor je woning aanvragen. Wanneer je van plan bent om energie te besparen kan je ook om advies vragen waarbij men ingaat op maatregelen in en om je woning, zoals dubbel glas of isolatie. 

Storingen

Op het moment dat je te maken krijgt met een storing, is het van belang de oorzaak van de storing te achterhalen. Indien je vermoed dat het met je eigen energie-installatie te maken heeft kan je direct contact opnemen met Delta. Zijn er meer mensen in je buurt die met hetzelfde probleem kampen? Dan kan je het gratis het nationaal storingsnummer op 0800 – 9009 bellen. Op de website van Delta vind je overigens een handige pagina over storingen waar je, indien de storing landelijk al bekend is, een actueel storingsoverzicht kan bekijken.

Delta Energie klantenservice

Heb je vragen over de producten van Delta Energie? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice van Delta Energie via:

Delta Energie kunt u bereiken via telefoonnummer 0118 22 55 00

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag geopend van 08:00 ’s ochtends tot 18:00 uur ’s avonds.

Inloggen bij Mijn DELTA

Bijgaand de link waar klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij Delta Energie.

Contactgegevens Delta

Direct contact met Delta? Onderstaande contactinformatie helpt je op weg.

 

Contactgegevens Delta

Telefoon:

0118 – 22 55 00

Bereikbaarheid:

Ma t/m vrij van 8.00 t/m 18.00

Post- en bezoekadres

Buitenruststraat 10, 4337 EH Middelburg

Naar Delta Energie