Delta Energieleverancier

Delta-energieleverancier

Delta, opgericht in 1991, is actief als nutsbedrijf in Nederland. Bij Delta kan je onder meer terecht voor de levering van water, gas, elektriciteit maar ook digitale telefonie, internetdiensten en kabeltelevisie. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Zeeland en is voor de helft in handen van de Gemeente Zeeland. Met zo’n 3000 werknemers levert het zijn diensten dan ook voornamelijk aan de inwoners van de provincie Zeeland, hoewel ook diensten worden geleverd in andere delen van Nederland.

Meer over Delta

Sinds 1 januari 2016 levert Delta alleen nog maar groene stroom. Hiermee is Delta de grootste ‘schone’ energieproducent van Nederland. Uitgangspunt van Delta is dat energiebedrijven werkelijk een verschil kunnen maken wat betreft het tegengaan van CO2 uitstoot. Met de overgang naar 100% groene stroom neemt Delta naar eigen zeggen zijn verantwoordelijkheid in de milieuzorg. Op deze manier dragen de klanten van Delta ook indirect een steentje bij aan het groener maken van de energiemarkt. 

Tarieven Delta

Bij Delta zijn verschillende energiecontracten beschikbaar. Afhankelijk van de zekerheid die je zoekt omtrent de energietarieven, kan je kiezen voor een vaste prijs (1 of 3 jaar) of een variabele prijs (eveneens 1 of 3 jaar).

Vast 1 jaar
Indien je kiest voor deze contractvorm, staat je energieprijs vast voor één jaar. De prijzen op de energiemarkt kunnen ieder half jaar veranderen. Hoewel je dus kan profiteren van prijsstijgingen, pak je indien de prijzen dalen geen lagere prijs mee. Deze contractvorm biedt daarentegen zekerheid omtrent je energie-uitgaven.

Vast 3 jaar

Net als bij de 1-jarige contractvorm biedt dit contract je gedurende 3 jaar zekerheid omtrent de energie uitgaven. Zeker op het moment dat er een gunstige prijs heerst en in de lijn der verwachting ligt dat deze prijs enigszins zal gaan stijgen, biedt deze variant uitkomst.

Variabel 1/3 jaar
Indien je kiest voor de variabele variant van 1 of 3 jaar profiteer je mee van eventuele prijsdalingen op de energiemarkt. Bovendien krijg je bij deze contractvariant de mogelijkheid om ieder half jaar, indien gewenst, de prijs voor energie alsnog vast te zetten.

Overstappen

Denk je erover de overstap te maken naar Delta? Via de website van de energieleverancier kan je eenvoudig overstappen door te kiezen voor het gewenste energiecontract, energieproduct en de instapbonus. Op het moment dat je klant wordt van Delta kan je een welkomstbonus tot €250,- ontvangen. Is je huidige energiecontract nog niet afgelopen en dien je een opzegboete te betalen? Bij bepaalde energieleveranciers worden deze kosten voor je vergoed, bij Delta is dit niet het geval.

Ben je reeds klant bij Delta en wil je overstappen naar een andere energieleverancier? In dat geval geldt een opzegtermijn van 30 dagen. Bovendien kan je te maken krijgen met een opzegvergoeding indien je voor het einde van de contractduur opzegt. Bij een resterende contractduur van meer dan 2,5 jaar kan deze opzegvergoeding oplopen tot €125,-. Opzeggen kan zowel online (via de mail), schriftelijk als telefonisch.

Algemene informatie

Voor meer informatie over de mogelijke betalingswijzen, de dal- en normaaltarieven, wat te doen bij een verhuizing en het stroometiket van Delta kan je onderstaande informatie raadplegen.Betaling
Iedere maand wordt het vastgestelde voorschot via automatisch incasso van je bankrekening afgeschreven. Aan het einde van het jaar vindt afrekening plaats aan de hand van je werkelijke verbruik: het kan zijn dat je geld terug krijgt, of indien je meer hebt verbruikt dan ingeschat, je bij dient te betalen. Ook kan je er voor kiezen de energierekening per acceptgiro (handmatig) te betalen.

Op welke momenten gelden de laag- en normaaltarieven?
Heb je thuis een enkel- of dubbeltariefmeter? Met een enkeltariefmeter betaal je één vaste prijs voor de energie die je afneemt. Met een dubbeltariefmeter betaal je een lagere energieprijs tijdens de daluren. In Zeeland gelden de volgende tijden met betrekking tot de dal- en normaaltarieven.

Dal- en normale uren
23:00 tot 7:00, weekenden en feestdagen
In bepaalde regio’s in het zuiden van Nederland geldt het daltarief al om 21:00.

Verhuizing
Ga je binnenkort verhuizen? Indien je klant bent bij Delta, kan je de verhuizing eenvoudig op MijnDELTA doorgeven tot uiterlijk één werkdag voor de sleuteloverdracht. Ook als je naar een adres buiten Zeeland verhuist, kan je klant blijven bij Delta.

Stroom etiket
Sinds 2016 wordt alleen nog maar groene stroom geleverd aan de klanten van Delta. Het stroometiket van het jaar 2016 wordt pas volgend jaar bekend gemaakt. In onderstaand vind je het recent gepubliceerde stroometiket van het jaar 2015.

Energiebronnen

Energieverbruik

Hernieuwbare energie

50,50%

Kolen

16,49%

Aardgas

21,12%

Nucleair

5,18%

Overig

6,72%

*Dit is het stroometiket over 2015

Extra diensten Delta

Online je energiezaken regelen? Op MijnDELTA kan je eenvoudig factuuroverzichten opvragen, het termijnbedrag of je betaalwijze aanpassen dan wel een verhuizing doorgeven. Met de klantenservice van Delta kan je iedere werkdag contact zoeken tussen 8:00 en 21:00 en op zaterdagen van 9:00 tot 13:00. Ook op social media is Delta goed bereikbaar: de energieleverancier is actief op onder meer facebook en twitter.

Storingen

Op het moment dat je te maken krijgt met een storing, is het van belang de oorzaak van de storing te achterhalen. Indien je vermoed dat het met je eigen energie-installatie te maken heeft kan je direct contact opnemen met Delta. Zijn er meer mensen in je buurt die met hetzelfde probleem kampen? Dan kan je het gratis het nationaal storingsnummer op 0800 – 9009 bellen. Op de website van Delta vind je overigens een handige pagina over storingen waar je, indien de storing landelijk al bekend is, een actueel storingsoverzicht kan bekijken.

Contactgegevens Delta

Direct contact met Delta? Onderstaande contactinformatie helpt je op weg. 

Contactgegevens Delta

Telefoon:

0800 -5150

Bereikbaarheid:

Ma t/m vrij van 8.00 t/m 21.00
Zaterdag van 9.00 t/m 13.00

Post- en bezoekadres

Poelendaelesingel 10 4335 JA Middelburg