Anode Energie

Anode energie werd opgericht in 2001 met de gedachte dat persoonlijke aandacht en transparantie het verschil maakt. Dit is dan ook terug te zien in de manier waarop zij hun energie inkopen en leveren. Duurzaamheid, betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid staan hoog in het vaandel.

Hoewel Anode op internationaal niveau opereert en daarbij ook deelneemt aan beurzen voor de handel in elektriciteit, blijven zij tegelijkertijd onafhankelijk en kleinschalig. Zo bestaat de organisatie uit korte lijntjes waardoor zij snel kunnen schakelen en hebben zij ook een omvangrijk netwerk van professionals om hun dienstverlening te ondersteunen.

Anode kan hierdoor snel inspelen op de veranderingen in de energiemarkt. Dit is dan ook de reden waarom je ervoor kunt kiezen om energie te ontvangen uit verschillende duurzame bronnen zoals zon, wind, water en biomassa. Naast groene stroom, is het echter nog steeds een mogelijkheid om traditionele energie te ontvangen, zoals gas, kolen, olie en kernenergie.

Alle energieleveranciers vergelijken

Tarieven Anode Energie

Voor zowel zakelijke als particuliere klanten kiest Anode er bewust voor om hun dienstverlening overzichtelijk en simpel te houden. Dit doen ze onder andere door geen uitgebreide tarievenlijst te publiceren op hun website. In plaats daarvan rekenen ze voor je uit hoe je maandelijkse factuur eruit zal gaan zien.

Zo kan je ook de verschillende producten en diensten met elkaar te vergelijken. Kies je bijvoorbeeld voor elektriciteit, gas of beide? Wil je dat jouw energie groen is opgewekt of grijs? Wil je maandelijks een vast tarief vaststaat of variabel, gebaseerd op de marktprijs? Zo kom je vanzelf uit bij de meest gunstige contract voor jouw situatie.

Overstappen

Komt je huidige energiecontract bijna ten einde? Of verwacht je veel te kunnen besparen door over te stappen? Wanneer je besluit om over te stappen naar Anode, is het verstandig om rekening te houden met een eventuele opzegtermijn van je huidige contract. Je kan eenvoudig online overstappen. Anode regelt de verdere administratieve afhandeling.

Opzegtermijn en opzegboete

Je kan jouw contract bij Anode vroegtijdig beëindigen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wanneer je spijt hebt van je overstap naar een andere leverancier, heb je 7 werkdagen om een annulering aan te vragen. Jouw nieuwe leverancier zal daarom ook pas na 7 werkdagen de overstap daadwerkelijk doorvoeren. Bij vroegtijdig opzeggen van je contract bij Anode betaal je tarieven die zijn gebaseerd op de resterende looptijd van het contract:
  • Bij 1 maand tot 18 maanden resterende contractduur: €50,-
  • Bij 18 maand tot 24 maanden resterende contractduur: €75,-
  • Bij 24 maand tot 30 maanden resterende contractduur: €100,-
  • Bij 1 maand tot 18 maanden resterende contractduur: €125,-


Alle energieleveranciers vergelijken

Algemene informatie

Onderstaande algemene informatie biedt je inzicht in de betalingsmogelijkheden, bijzondere tarieven en wijzigingen in je energiecontract.

Betaling
De betaling van de energierekening bij Anode vind via automatisch incasso plaats. Maandelijks wordt een voorschot op de jaarafrekening verstuurd gebaseerd op het energieverbruik in je huishouden. Indien dit lager uitvalt dan verwacht, krijg je geld terug. Is het verbruik hoger? In dat geval dien je bij te betalen.

Dal- en normaal tarief
Indien je energie installatie is uitgerust met een dubbelmeter, kan je profiteren van het dal- en normaaltarief. In het overgrote deel van Nederland geldt op de volgende tijden het normale tarief:
  • Iedere werkdag van 7:00 tot 23:00
  • In Limburg en Noord Brabant geldt het normale tarief iedere werkdag tussen 7:00 en 21:00.
Op de overige tijdstippen en dagen geldt het daltarief. Dat betekent dat je ’s nachts, in het weekend en tijdens bepaalde feestdagen een lager tarief betaalt.

Verhuizing
In geval van verhuizing kan je besluiten het huidige energiecontract mee te verhuizen (indien mogelijk) of op te zeggen. Op de website van Anode kan je een verhuisformulier invullen. Op dit formulier zal je onder meer de huidige energiestanden moeten doorgeven en andere relevante wijzigingen met betrekking tot de verhuizing.

Aangezien een verhuizing veel administratie met zich meebrengt, adviseert Anode om dit minimaal 10 werkdagen voor de verhuisdatum door te geven. Op deze manier kan Anode ervoor zorgen dat je gelijk energie kan gebruiken wanneer je in je nieuwe woning trekt.

Stroometiket Anode

Anode zal de meest recente stroometiket in april 2020 publiceren.  De herkomst van de stroom bij Anode is geheel ‘groen’ en komt voor de volle 100% uit windenergie.

Extra diensten Anode Energie

Bij Anode kan je tot op heden nog niet terecht voor een slimme thermostaat. Via het online platform van de energieleverancier is het echter mogelijk alle persoonlijke meetgegevens in te zien en alle actuele energieprijzen. Log op eenvoudige wijze in via de website met je persoonlijke account om deze informatie te raadplegen. Op termijn worden in alle Nederlandse huishoudens slimme meters geïnstalleerd. Op deze wijze kunnen op afstand meetgegevens worden opgenomen. Nieuwbouwwoningen worden inmiddels al voorzien van dit type meters en netbeheerders zijn op dit moment bezig de slimme meters (gratis) per straat, wijk en regio in Nederland te installeren.

Storingen

Indien de storing bij de eigen energie-installatie ligt, kan je contact opnemen met Anode (zie onderstaande contactgegevens). Bij een externe storing kan je contact opnemen met het Nationaal storingsnummer gas en stroom: 0800 – 9009. De netbeheerder dient van deze storing op de hoogte te worden gebracht. Bekijk voor het bellen even of de storing al bekend is op gasenstroomstoringen.nl.

Anode klantenservice

Heb je vragen over de producten van Anode Energie? Dan kan je contact opnemen met de klantenservice van Anode via:

Thuis & zakelijk
  • T: 0180 64 44 04
  • klantenservice@anode.nl
Openingstijden: 08:30-17:00

Inloggen bij Anode Energie

Bijgaand de link waar klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij Andode.

Overige contactgegevens Anode Energie

Anode Hoofdkantoor
Noldijk 31
2991 VH Barendrecht
NEDERLAND

Anode Postadres
Anode Energie
Postbus 9034
3007 AA ROTTERDAM

Rabobank: NL81 RABO 0160 2174 74
BIC: RABONL2U

Mid/Grootzakelijk Producenten & Algemeen
  • T: 0180 64 44 04
  • info@anode.nl

Openingstijden: 08:30-17:00

Bankgegevens:
Rabobank: NL38 RABO 0155 9416 15
BIC: RABONL2U
BTW-nummer: NL8501.59.441.B01
KvK: 51 761 734

Alle energieleveranciers vergelijken