Anode Energieleverancier

anode-energieleverancier

Anode Energie, gestart in 2001, is een internationaal opererende energieleverancier van elektriciteit en gas. Uitgangspunt van deze energieleverancier is dat energielevering, maar ook de inkoop van energie, met oog voor de klant plaats dient te vinden. De energieleverancier profileert zich dan ook als betrouwbare, transparante en eerlijke kwaliteitspartner in energie. Bij Anode kan je zowel als bedrijf of particulier een energiecontract afsluiten. Ben je op zoek naar tarieven of meer informatie over Anode? Lees dan verder!

Meer over Anode Energie

Hoewel Anode overkomt als een groot concern, is de Nederlandse dependance gevestigd in Barendrecht met een groep, kundige ervaren medewerkers die via korte lijnen met de consument communiceren. Dichtbij de klant, echter met de grote inkoopvoordelen van een groot concern! Indien je op zoek bent naar duurzame energie ben je bij Anode ook aan het juiste adres: een groot deel van de energie wordt opgewekt uit windkracht. Het is echter ook mogelijk grijze stroom, uit bronnen als fossiele brandstoffen, te ontvangen.

Tarieven Anode Energie

De energiecontracten die je bij Anode Energie af kan sluiten, verschillende in het soort energie en looptijd/prijsperiode van het contract. Ook kan je, indien je elektriciteitsmeter hiertoe is uitgerust, profiteren van dal- en normaal tarief. Het daltarief geldt normaliter tussen 21:00-23:00 en 7:00. Je hebt de keuze uit:

Een variabel energiecontract
De prijs die je betaald voor energie is onderhevig aan marktwerking. Indien de prijs op de markt laag is, betaal je dus ook minder kosten aan energie. Bij stijgingen kan het echter zo zijn dat je meer moet gaan betalen.

Een vast energiecontract voor 1 jaar
Je ontvangt een jaar lang stroom tegen een vooraf vastgesteld tarief. Bij deze contractvorm heb je geen last van schommelende prijzen op de energiemarkt.

Een vast energiecontract van 2 jaar
Ook bij deze vorm is het tarief niet onderhevig aan prijsschommelingen op de markt. De contractduur is in dit geval 2 jaar.

Een vast energiecontract van 3 jaar
Hoe langer je een vast energiecontract afsluit, hoe lager de prijs van energie uitvalt. Bovendien heb je voor een lange periode zekerheid over de energie uitgaven.

Bekijk en vergelijk hier de tarieven

Overstappen

Komt je huidige energiecontract bijna ten einde? Of verwacht je veel te kunnen besparen door over te stappen? Houd rekening met een eventuele opzegtermijn bij je huidige energieleverancier alvorens je overstapt naar Anode.

Opzegtermijn en opzegboete
Bij Anode zelf geldt een opzegtermijn van 30 dagen. Bepaalde energieleveranciers zijn, bij een overstap voor het einde van de contractduur met de oude energieleverancier, bereid de boete voor het vroegtijdig opzeggen van het contract te betalen. Bij Anode wordt deze boete niet vergoed bij een eventuele vroegtijdige overstap. Indien je het contract bij Anode eerder opzegt, gelden de volgende opzegboetes (afhankelijk van de resterende looptijd).

  • Bij 1 maand tot 18 maanden resterende contractduur: €50,-
  • Bij 18 maand tot 24 maanden resterende contractduur: €75,-
  • Bij 24 maand tot 30 maanden resterende contractduur: €100,-
  • Bij 1 maand tot 18 maanden resterende contractduur: €125,-

Je kan eenvoudig online overstappen. Er wordt aan de hand van diverse stappen een persoonlijke overeenkomst opgesteld. Deze dien je uit te printen en ondertekend en wel naar Anode te versturen om definitief over te stappen. Anode heeft ook, indien je het oude contract bij de energieleverancier nog moet opzeggen, een handig opzegformulier gecreëerd!

Algemene informatie

Onderstaande algemene informatie biedt je inzicht in de betalingsmogelijkheden, bijzondere tarieven en wijzigingen in je energiecontract.

Betaling
De betaling van de energierekening bij Anode vind via automatisch incasso plaats. Maandelijks wordt een voorschot op de jaarafrekening verstuurd gebaseerd op het energieverbruik in je huishouden. Indien dit lager uitvalt dan verwacht, krijg je geld terug. Is het verbruik hoger? In dat geval dien je bij te betalen.

Dal- en normaal tarief
Indien je energieinstallatie is uitgerust met een dubbelmeter, kan je profiteren van het dal- en normaaltarief. In het overgrote deel van Nederland geldt op de volgende tijden het normale tarief:

  • Iedere werkdag van 7:00 tot 23:00
  • In Limburg en Noord Brabant geldt het normale tarief iedere werkdag tussen 7:00 en 21:00.

Op de overige tijdstippen en dagen geldt het daltarief. Dat betekent dat je ’s nachts, in het weekend en tijdens bepaalde feestdagen een lager tarief betaalt.

Verhuizing
In geval van verhuizing kan je besluiten het huidige energiecontract mee te verhuizen (indien mogelijk) of op te zeggen. Op de website van Anode kan je een verhuisformulier invullen. Op dit formulier zal je onder meer de huidige energiestanden moeten doorgeven en andere relevante wijzigingen met betrekking tot de verhuizing.

Stroometiket
De herkomst van de stroom bij Anode is geheel ‘groen’ en komt voor de volle 100% uit windenergie.

Energiebronnen

Energieverbruik

Kolen

0,00%

Aardgas

0,00%

Nucleair

0,00%

Wind

100,00%

Zon

0,00%

Waterkracht

0,00%

Biomassa

0,00%

Overig

0,00%

*Stroometiket over 2014

Extra diensten Anode Energie

Bij Anode kan je tot op heden nog niet terecht voor een slimme thermostaat. Via het online platform van de energieleverancier is het echter mogelijk alle persoonlijke meetgegevens in te zien en alle actuele energieprijzen. Log op eenvoudige wijze in via de website met je persoonlijke account om deze informatie te raadplegen.

Op termijn worden in alle Nederlandse huishoudens slimme meters geïnstalleerd. Op deze wijze kunnen op afstand meetgegevens worden opgenomen. Nieuwbouwwoningen worden inmiddels al voorzien van dit type meters en netbeheerders zijn op dit moment bezig de slimme meters (gratis) per straat, wijk en regio in Nederland te installeren.

Storingen

Indien de storing bij de eigen energie-installatie ligt, kan je contact opnemen met Anode (zie onderstaande contactgegevens). Bij een externe storing kan je contact opnemen met het Nationaal storingsnummer gas en stroom: 0800 – 9009. De netbeheerder dient van deze storing op de hoogte te worden gebracht. Bekijk voor het bellen even of de storing al bekend is op gasenstroomstoringen.nl.

Contactgegevens Anode Energie

Heb je specifieke vragen voor Anode? In onderstaande tabel vind je de contactgegevens van Anode.

 

Contactgegevens Anode

Email

klantenservice@anode.nl

Website

Anode.nl

Telefoon

0180-6444404

Postadres

Postbus 9034, 3007 AA Rotterdam

Openingstijden klantenservice

8:30 tot 17:00